Ось уже третій рік українські льотчики завдають суттєвих втрат ворогу як у повітрі, так і на землі.

Українські пілоти з 831 бригади тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України показали відео, як вони знищують російських окупантів.

Відео виклали на офіційній сторінці ПС ЗСУ 12 липня 2024 року.

"Кажуть, нескінченно можна дивитися на три речі: як тече вода, як вбивають русню і як літають бійці 831 бригади тактичної авіації", — сказано в повідомленні.

Зазначимо, що наразі наші пілоти витискають усе можливе із наявної на озброєнні техніки радянського виробництва.

"Ми били, б’ємо, і будемо бити ворога тією технікою, що в нас є на озброєнні. Але для того, щоб Повітряні сили самотужки закрили небо над Україною одних ПЗРК Stinger та Starstreak, наданих партнерами, недостатньо", - кажуть наші герої неба.

І просто зараз українські Повітряні сили наближаються до отримання F-16 із Європи. Крім того, не варто виключати варіант із передачею Швецією своїх JAS-39C Gripen.

Разом з тим, щоб досягти паритету з противником, українцям треба отримати від партнерів найновіші винищувачі: F-16V, Rafale, Typhoon, F-15EX, F-35, KF-21, KAAN. Проте у випадку з турецьким літаком KAAN, то ситуація така, що Повітряні сили отримають його, орієнтовно, лише у 2028-2030 роках.

Кожному українцю наразі хочеться, щоб в найближчому майбутньому Повітряні сили України виглядали наступним чином: F-16, які замінять радянські Су-27 та МіГ-29, французькі винищувачі-бомбардувальники Mirage 2000D, які змінять Су-24 в ролі носіїв крилатих ракет, винищувачі 5 покоління KAAN та безпілотні винищувачі Kızılelma.

Читайте також:

Українці масово скаржаться на затримку виплат: людям розповіли, із чим це пов'язано

Власників кондиціонерів штрафуватимуть на серйозні суми: готуйтеся накопичувати борги

Готуйтеся до відключення газу: українців уже попередили про серйозні проблеми - кого торкнеться