Віялові відключення світла стали новою реальністю для всього населення України. При цьому українці не впадають у відчай і день за днем ​​доводять усьому світу, що готові пережити будь-які труднощі, аби Росія назавжди залишила їх у спокої. Так, згідно з результатами соціологічних опитувань, лише 3% українців починають шукати інше місце у місті, де все ще є електроенергія, коли вони відключають світло. Щоправда, кияни щодо цього більш залежні, а тепер їх ще й приголомшили не надто оптимістичною перспективою.

Так, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в ефірі телеканалу "Новини.Live" заявив , що в українській столиці готуються до різних сценаріїв з енергопостачанням. При цьому найгірший сценарій з енергопостачанням може бути таким, що в будинках киян буде світло лише чотири години на добу. Це якщо доведеться вимикати відразу 5 черг споживачів одночасно, хоча поки що так не було жодного разу.

Втім, є і найгірший сценарій. Якщо відключити доведеться одночасно всі шість черг, то практично всі побутові споживачі залишаться без світла. Але поки що про це не йдеться.

Що ж до найоптимістичнішого сценарію, враховуючи обсяги енергоспоживання, то він передбачає подачу світла протягом чотирьох годин вдень і чотири години вночі.

"Єдине, що є розуміння, і ми навіть це від уряду чули, що виходять з ремонту енергетичні потужності, додаткові, з атомних електростанцій. Подивимося зміну графіків. Але поки що готуємося до різних сценаріїв, у тому числі до гіршого, про яке нас попереджає ДТЕК: це можливість того, що світло буде загалом чотири години на добу", - сказав Бондаренко.

Нагадаємо, що киян мають можливість отримувати повідомлення про час відключення у додатку "Київ Цифрової". Для цього потрібно зареєструвати свою адресу у системі.

Зазначимо, що зараз споживання електроенергії в Україні перебуває на максимальній позначці для літнього періоду. Все через сильну спеку при значному дефіциті енергії в енергосистемі внаслідок російських масованих ударів.

Ще б пак, з початку 2024 року росіяни здійснили 8 масованих атак на енергосистему України. Через це наша країна втратила 9 ГВт виробничої потужності електростанцій, що дорівнює споживанню влітку в піковий годинник таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини та країн Балтії.

Читайте також: