В.В.Путін сказав, що Маріуполь буде курортним містом, а не металургійним, як раніше, так що люди тут відпочиватимуть і насолоджуватимуться життям. Ось тільки російські туристи не поспішають на відпочинок до Маріуполя, Кирилівки, Бердянська, Урзуфа. Ще б пак, над пляжами кружляють військові вертольоти, а в місцевих барах відпочивають буряти та мігранти з РФ.

Окупаційна влада Донецької та Запорізької областей зі шкіри ось лізе, щоб показати, що пляжне життя на березі Азовського моря вирує. Так, у Маріуполі на центральному пляжі розгорнули "будову віку". Весь травень та червень будівельники навіщось покривали пляж дерев'яними настилами. Потім на них обладнали невеликі дитячі майданчики, поставили турніки, назвавши це спортивними майданчиками.

Ще збудували дерев'яну гойдалку. Частину берега закатали в бетон, поставили там лавочки та планують відкрити забігайлівки з шашликами та пивом.

У вихідні в кафе та біля лотків їдять пиріжки та п'ють пиво буряти з дружинами чи сім'ями. Вони почуваються господарями цього міста.

"Мігранти та буряти поводяться як господарі життя, плюють навколо, кидають недопалки, пляшки. Якщо їм роблять зауваження, то вони ображають. Кажуть: "Хохол, забирайся звідси, скоро Маріуполь буде повністю наше місто", – розповідає мешканець Маріуполя Микола.

Що ж до пляжів, то там стоїть дуже неприємний запах мулу, медуз та гниття. Якщо раніше пляж доглядали, то тепер ніхто цього не робить.