В Україні третій рік повномасштабної війни та 10 років війни загалом. Не дивно, що про приблизні терміни закінчення путінського божевілля зараз у світі не говорить хіба що тільки німа людина. Так, багато астрологів, тарологів і ясновидців стверджують, що війна, яка почалася поблизу дати 22.02.2022, має закінчитися поблизу дати 25.05.2025 року. А ось під час саміту НАТО у Вашингтоні було озвучено зовсім інші терміни.

Так, у Вашингтоні з 9 по 11 липня відбувається 75-й саміт НАТО. Члени альянсу вже анонсували, що передадуть Україні для захисту піднебіння 5 додаткових систем ППО, чотири ЗРК Patriot та систему SAMP-T. Крім того, Україні нададуть десятки тактичних систем ППО, включаючи NASAM, HAWKs, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та Gepard.

З огляду на таку допомогу в НАТО, схоже, не мають ілюзій про завершення війни в Україні в найближчому майбутньому. Більше того, один із чиновників Альянсу під час саміту НАТО у Вашингтоні заявив, що Росія зможе витримати життя в умовах військової економіки ще не менше 3-4 років, тому західним партнерам необхідно готуватися надавати Україні підтримку у довгостроковій перспективі.

За його словами, хоча наслідки війни для російської економіки будуть значними та відчутними, сподіватися на те, що війна незабаром завершиться, не варто.

"Зрештою, ми всі маємо бути готовими продовжувати підтримувати Україну навіть після 2025 року. Ми всі дуже добре розуміємо, і, як ми вже говорили протягом тривалого часу, це не конфлікт, який, ймовірно, скоро закінчиться. Він вимагатиме років цілеспрямованих". зусиль", – цитують заяву неназваного чиновника кореспонденти "Голосу Америки".

На його думку, рішення Кремля про переведення російської економіки на військові рейки у довгостроковій перспективі матиме дуже відчутні та значні економічні наслідки для РФ. Але нині росіяни погоджуються із способом життя, нав'язаного ним владою.

Також чиновник Альянсу прокоментував наміри НАТО щодо створення командного пункту в німецькому Вісбадені та те, який практичний результат від цього отримає Україна.

"Разом із оборонно-промисловими зобов'язаннями це забезпечує стабільні джерела підтримки України. Це механізм координації, за допомогою якого ми гарантуватимемо, що Україна отримає те, що їй потрібно, коли їй це потрібно, та забезпечуємо певну підзвітність, оскільки всі ми знаємо, що існує довгий список обіцянок, а те, що справді з'являється на полі бою, часто відрізняється від озвученого», – зазначив він.

Читайте також:

Путін іде на крайнощі, він може напасти на НАТО: що розповів Борис Джонсон

Білий дім уже відреагував на погрози Трампа з приводу ударів по НАТО: такого ще не було

Все дуже серйозно: у НАТО закликали західні країни готуватися до війни з Росією