Ізраїльську страву з картоплі "Бобеле" хтось називає пирогом, а хтось запіканкою. У будь-якому випадку виходить дуже смачно.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, у гарячому вигляді картопляний пиріг "Бобеле" як гарнір підходить до будь-якої м'ясної, рибної або курячої страви. У холодному – дуже непоганий із солоними чи маринованими овочами як цілком самостійна страва.
І продукти найпростіші, бюджетні та доступні:
- картопля – 600 г;
- цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- олія рослинна - 3 ст. ложки;
- вода - 60 мл;
- дріжджі свіжі – 20 г;
- борошно пшеничне – 200 г;
- цукор - 1 ч.л. ложка;
- сіль - 1 ч. ложка (за смаком);
- перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки.
Важливо:
- Дріжджі можна взяти як свіжі, так і сухі, на смак картопляного пирога це, в принципі, не вплине.
Підготуйте опару. У теплу (близько 37 градусів) воду додайте цукор, столову ложку борошна та дріжджі, перемішайте.
Поки опара підходить, підготуйте картоплю. Очистіть і натріть картоплю на великій тертці.
Додайте в опару 0,5 ч. ложки солі, яйця, 1,5 ст. ложки олії. Додати борошно. І відправте сюди ж терту картоплю.
Ложкою перемішайте картопляне тісто. За консистенцією воно має бути схожим на тісто для оладок.
У потрібну форму на дно викладіть половину обсмаженої цибулі, розподіліть по поверхні.
Потім викладіть картопляне тісто і зверху розкладіть смажену цибулю, що залишилася.
Випікайте картопляний пиріг з|із| цибулею в розігрітій духовці при 160-170 градусах приблизно 40-45 хвилин.