Ізраїльську страву з картоплі "Бобеле" хтось називає пирогом, а хтось запіканкою. У будь-якому випадку виходить дуже смачно.

Так, у гарячому вигляді картопляний пиріг "Бобеле" як гарнір підходить до будь-якої м'ясної, рибної або курячої страви. У холодному – дуже непоганий із солоними чи маринованими овочами як цілком самостійна страва.

І продукти найпростіші, бюджетні та доступні:

  • картопля – 600 г;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • олія рослинна - 3 ст. ложки;
  • вода - 60 мл;
  • дріжджі свіжі – 20 г;
  • борошно пшеничне – 200 г;
  • цукор - 1 ч.л. ложка;
  • сіль - 1 ч. ложка (за смаком);
  • перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки.

Важливо:

  • Дріжджі можна взяти як свіжі, так і сухі, на смак картопляного пирога це, в принципі, не вплине.

Підготуйте опару. У теплу (близько 37 градусів) воду додайте цукор, столову ложку борошна та дріжджі, перемішайте.

Поки опара підходить, підготуйте картоплю. Очистіть і натріть картоплю на великій тертці.

Додайте в опару 0,5 ч. ложки солі, яйця, 1,5 ст. ложки олії. Додати борошно. І відправте сюди ж терту картоплю.

Ложкою перемішайте картопляне тісто. За консистенцією воно має бути схожим на тісто для оладок.

Цибулю наріжте не дуже дрібно. У сковороді на олії, що залишилася, обсмажте цибулю до злегка карамельного кольору. Посоліть і поперчіть цибулю під час смаження.

У потрібну форму на дно викладіть половину обсмаженої цибулі, розподіліть по поверхні.

Потім викладіть картопляне тісто і зверху розкладіть смажену цибулю, що залишилася.

Випікайте картопляний пиріг з|із| цибулею в розігрітій духовці при 160-170 градусах приблизно 40-45 хвилин.