У Канаді проживає 1,4 млн людей українського походження. Не дивно, що ось уже другий рік Канада підтримує Україну у захисті своєї території, суверенітету та незалежності від Росії та притягнення країни-агресора до відповідальності за її жорстоке та невиправдане вторгнення. Щоправда, опитування, яке було проведене з 19 по 22 січня 2024 року в Канаді на замовлення Global News, дало несподіваний результат.

Так, стало відомо, що частка людей, які вважають, що Канада не може дозволити собі продовжувати допомагати Україні фінансово на тлі нинішньої економічної кризи вдома, зросла до 54%. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією Ipsos для Global News .

При цьому більшість канадців і надалі впевнені, що Україна має продовжувати боротьбу проти російського вторгнення. Так вважає 40% опитаних канадців віком від 18 років. Ще 31% респондентів поки що не може сказати, які рішення слід ухвалити українцям у найближчому майбутньому.

А ось третина респондентів несподівано заявила, що Київ має вести переговори про "мирну угоду", навіть якщо це означає поступки щодо тимчасово окупованих територій.

Серед лібералів 55% виступають за продовження конфлікту, а 40% консерваторів підтримують досягнення мирної домовленості.

До речі, лише 54% опитаних заявили, що все ще уважно стежать за новинами про війну в Україні – порівняно з 74% у 2022 році, тоді як 58% сказали, що досі стурбовані ситуацією, як і на початку повномасштабного вторгнення, хоча цей показник знизився на сім пунктів, порівняно з минулим роком.

Зазначимо, що Канада переважно демонструвала рішучість у підтримці України.

Так, минулого місяця уряд країни оголосив про нове фінансування, довівши загальну суму своїх вкладів у військову допомогу з початку повномасштабного вторгнення до 2,4 мільярда доларів. Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі нещодавно повернулася після поїздки до Києва, де оголосила про участь Оттави у міжнародній коаліції з пошуку та повернення українських дітей, примусово депортованих до Росії.

Читайте також:

Українців уже попередили про проблеми, які на них чекають у Канаді: що потрібно знати

На таке ніхто не очікував: українські біженці почали масово залишати Канаду. Що там відбувається

Путін тремтітиме: США, Швеція, Канада, Франція та інші країни вивели бойові кораблі в Балтійське море

Робили для Канади: як виглядає рідкісна Ніва Еверест. Фото