Стало відомо, що ще одного українця засудили до тюремного терміну за ухилення від призову. Суд визнав його винним, проте замість 4 років позбавлення волі він має лише 2 роки умовно. Розкрито подробиці гучної справи.

Інцидент стався у Полтавській області. За даними суду, у червні 2023 року чоловіка вважали придатним до служби в армії, у листопаді 2023 року він отримав два повістки, проте двічі ухилився від мобілізації.

При цьому в ході судового засідання чоловік пояснив, що з червня до листопада минулого року отримав 18 повісток, 16 разів був у військкоматі. Проте через стан здоров'я до лав ЗСУ його не закликали. При цьому останні двічі чоловік проігнорував повістки, наголошується у публікації.

Чоловік вказав на хаос у системі ТЦК та стверджував, що у його військовому квитку, який зберігається у військкоматі, немає повної інформації щодо його обліку, а співробітники ТЦК постійно змінюють у ньому дати замість того, щоб вносити реальні дані. Суд визнав мешканця Полтавської області винним за ст. 336 КК України та призначив йому 4 роки позбавлення волі. Згодом суд пом'якшив покарання до 2 років умовно.

Читайте також:

Оце його понесло: Лукашенко вже розповів, як поставив на місце весь світ, отримавши "подарунок" від Путіна

Один уже збили: скільки у Путіна залишилося рідкісних літаків А-50

Це повний крах: на Сахаліні вже почалася повна криза через Путіна. Перші подробиці