У другому кварталі 2024 року Міноборони України має намір посилити ведення військового обліку та запровадити систему електронного обліку військовозобов'язаних.

Як пише «delo», про це повідомила заступник міністра оборони Катерина Черноренко під час телемарафону 19 січня. Електронний облік з'явиться дозволити громадянам зручно оновлювати свої дані без відвідування ТЦК та надалі використовувати оновлену інформацію.

"Громадяни зможуть вносити зміни прямо у своєму електронному кабінеті з приводу своїх даних. Із будь-якої зручної точки для них зможуть уточнювати всі дані, які потрібно", - пояснила заступник міністра.

Черноренко пояснила, що фізичні особи можуть вносити зміни прямо до своїх електронних кабінетів з будь-якого зручного місця. Запуск електронного рахунку очікується на початку другого кварталу 2024 року за умови ухвалення відповідного законодавства.

"Щойно закон набуде чинності, ми зможемо приступити до цієї роботи", – зазначила Чорногоренко.

Відповідаючи на запитання, чи будуть електронні повістки частиною електронного кабінету, Черноренко не дала прямої відповіді, уточнивши, що подробиці будуть викладені в мобілізаційному законі, що готується, який зараз допрацьовується в Кабміні.

Вона зазначила, що завершено перевірку реєстру "Оберіг" з переведенням паперових даних у цифровий формат. Непотрібна інформація з реєстру була видалена, і зараз робляться зусилля щодо розширення функціональності ТЦК для скорочення непотрібних викликів.

"Ми трансформували паперові дані у цифровий формат. Усунули неактуальну інформацію, яка була у реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових повісток", - повідомила Чорногоренко.

Черноренко також зазначила, що найближчим часом буде запроваджено можливість подання електронної заяви на набуття бойового статусу.

Читайте також:

Щоб до весни вазони на підвіконні не засохли: як узимку захистити кімнатні рослини від прихованих шкідників

Як отримати житлову субсидію цього року: які документи потрібні і що змінилося

Смачно, швидко і дуже ситно: рецепт картоплі з оселедцем по-фінськи