Про реалізацію програми житлових сертифікатів в Україні доповіла народний депутат Олена Шуляк, голова комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Про це пише «socportal»

Повідомляється, що 95 сімей здійснили угоди купівлі-продажу із використанням житлових сертифікатів "єВідновлення". Також наразі обробляються ще 12 транзакцій.

Середня сума житлового сертифікату на даний момент складає 1,3 мільйона гривень.

Чиновниця зазначила, що більшість сертифікатів (93,7%) було використано для придбання житла на вторинному ринку.

«Більшість використаних сертифікатів – придбання житла на вторинному ринку. Наразі такі угоди становлять 93,7%», – повідомила Шуляк.

Окрім цього, 525 власників сертифікатів зарезервували кошти на придбання житла на загальну суму 1,067 мільярда гривень.

Уряд змінив порядок продажу житлових сертифікатів. Тепер для припинення права власності на знищене майно достатньо витягу з реєстру, а для укладання договору купівлі-продажу українці мають 30 днів з моменту зарахування коштів.

Кабінет Міністрів установив обмеження площі пошкодженого чи зруйнованого житла, що підлягає компенсації. Виплати можна отримати за квартиру площею трохи більше 150 квадратних метрів і будинок площею трохи більше 200 квадратних метрів.

Ця інформація містить оновлені відомості про використання житлових сертифікатів в Україні та підтримку сім'ям у придбанні нового житла.

Читайте також:

Не пропустіть цей термін: що потрібно встигнути зробити у січні на дачі чи городі

Це якась магія: у Європі вже заговорили, що Путін буде при владі цілих 12 років

А тепер порівняйте з магазинним: рецепт смачного домашнього сиру з кислого кефіру