Наполеон – вічна класика, яка міцно закріпилася у меню багатьох українців. Навіть приходячи в ресторну або кафе в пошуках чогось солоденького, багато хто віддає перевагу саме цьому десерту.

Звичайно, за класичним рецептом готувати цей торт буває довго і навіть важко, але хто може нам заборонити знайти швидкий і простий рецепт для улюблених читачів? Зберігайте рецепт наполеону за 25 хвилин. У магазині таку смачність ви точно не купите.

Торт "Наполеон", кадр з відео
Торт "Наполеон", кадр з відео

Інгредієнти:

Яйця - 2 шт.;
Маргарін - 450 г;
Сіль - 1 ч.л.;
Борошно - 900 г;
Вода - 300 мл;
Оцет 9% - 2 ст.л.;
Вершкове масло - 450 г;
Згущене молоко - 760 г;
Ванільний цукор - щіпка.

Приготування торта Наполеон:

1.В холодну воду висипаємо сіль, виливаємо оцет, розбиваємо яйця та перемішуємо. Забираємо воду в холодильник, на борошно натираємо холодний маргарин на великій тертці. Змішуємо швидко маргарин із борошном, а потім переливаємо у поглиблення холодну воду з яйцями. Швидко збираємо компоненти в грудку тесту. Залишаємо тісто в целофані на 20 хвилин у морозилці, потім ділимо на 8 рівних частин.

2.Поки розкочуєте один пласт, інші слід прибрати в холодильник. Розкачувати коржі краще за розміром листа. Викладаємо пласт на лист, застелений пергаментом і випікаємо при 210 градусах 7-8 хвилин. Аналогічно робимо з рештою шматків тіста. Після випікання всі коржі слід підрівняти.

3.Для крему вершкове масло з'єднуємо з ванільним цукром і збиваємо міксером до побіління. Далі до олії вливаємо згущене молоко і продовжуємо збивати до утворення крему. Виливаємо крем на кожен корж, формуємо торт.

Торт "Наполеон", кадр з відео
Торт "Наполеон", кадр з відео

4. Змащуємо верхівку та боки торта також кремом, верхівку посипаємо залишками коржів. Забираємо торт у холодильник мінімум на пару годин для просочення.

Читайте також:

Від одного тільки запаху слинки потечуть: рецепт рулетиків із квашеної капусти з реберцями .

Просто ідеально під будь-яке м'ясо: рецепт "Соуса бідного парижанина", який варто скуштувати .