Багато українців діяли тому, що ВСУ за наказом Володимира Зеленського пішли до Курської області в той час, коли дуже складна ситуація на Покровському напрямку.

Звісно, ​​якщо комусь неясно про вигідну переговорну позицію та інші чинники, то Президенту України не важко було пояснити це ще раз. Про це він повідомив в інтерв'ю NBC News.

Розбомблена колона Росії в Курській області, кадр з відео
Розбомблена колона Росії в Курській області, кадр з відео

За словами Зеленського, саме нестача далекобійності змусила думати щомиті про те, які є альтернативи. І це призвело до операції на Курщині.

"І, до речі, вдалої операції. Тобто ми спочатку очікували, що далекобійна зброя буде в малій комплектації. У нас не вистачало цих коштів і було не дуже багато далекобійних ракет і снарядів. У нас було розуміння нашого становища і того, що Росія планує робити цю буферну зону. Навіть відкрито Путін та його оточення заявляли, що вони хочуть побудувати вздовж нашого кордону буферну зону на певну кількість кілометрів углиб нашої держави .

Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua
Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua

При цьому Зеленський нагадав, що росіяни здійснили прорив на Харківщині.

"Слава Богу, ми там змогли їх зупинити і не дали їм окупувати Харків. Після цього у нас були сигнали, що вони можуть зробити це на півночі: Сумська область, Чернігівщина. І для нас це був би дуже серйозний виклик" , - наголосив лідер. України.

Зеленський також наголосив, що росіяни досі не відмовилися від цих планів.

Читайте також:

Володимир Зеленський нарешті дав Ніні Матвієнко те, чого вона заслуговувала ще за життя.

Зеленський попросив у Польщі винищувачі, але нарвався на жорсткі відповіді: вже зробили для України все, що змогли.