Цієї неділі, 11 квітня, в Україну нарешті прийде справжня весна

Значним підвищенням температури повітря, відсутністю дощу або снігу, і, в цілому приємною погодою, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, потішила блогер-синоптик Наталія Діденко.

В останній вихідний на цьому тижні, 11 квітня, у всіх куточках нашої країни буде світити сонце, погода очікується суха і тепла, а денна температура досягне + 18 градусів за Цельсієм, за винятком західних регіонів - тут позначки на термометрах зійдуть з розуму і покажуть + 20 градусів за Цельсієм. У темний час доби буде поки ще холодно: від - 2 до + 4 градусів за Цельсієм.

Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео
Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео

У столиці України в неділю також буде сонячно, тепло і сухо: повітря прогріється до + 14... + 16 градусів за Цельсієм. Однак, вже починаючи з середи, 14 квітня, в центральних, північних і західних регіонах нашої країни знову очікується прихід холодних повітряних мас, з серйозним похолоданням, а подекуди можливий і мокрий сніг.

Втім, не особливо радує прогнозом на квітень тільки Укргідрометцентр.

Середньомісячна температура повітря в цьому квітні складе від + 7 до + 11 градусів за Цельсієм, а в гірських районах - від + 2 до + 6 градусів за Цельсієм.

Загальна кількість опадів очікується на рівні від 22 до 62 міліметрів, в Карпатах і Закарпатті - до 65 - 84 міліметрів, а на високогір'ї й того більше - від 102 до 107 міліметрів

Враховуючи, що середня місячна температура передбачається в переділах + 11 градусів за Цельсієм, і тільки в горах буде не вище + 6 тепла: це досить близько до середніх показників за минулі роки, і нічого незвичайного, українці цієї весни не побачать.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що в Українському гідрометеорологічному інституті НАН обіцяють українцям повернення холодної погоди вже в травні.

Також раніше наш портал повідомляв про те, скільки офіційних вихідних днів буде в українців у травні цього року.

А до цього ми розповідали про те, в яку суму українцям обійдеться найпростіша "великодній кошик" в цьому році.