Вчені створили вакцину від цукрового діабету

Мільйони людей по всьому світу страждають від цукрового діабету, однак канадським вченим вдалося розробити вакцину, яка може врятувати безліч життів. Про це пише портал from-ua.
Вчені з Канади розробили вакцину, що захищає організм від аутоімунних захворювань. Препарат показав хороші результати в боротьбі з діабетом і типу, який виникає, як правило, в ранньому дитинстві, а на його розвиток впливають вірусні інфекції. Дослідники провели випробування на тваринах, результати яких підтвердили, що вакцина дійсно працює.
Даний препарат захищає від 6 відомих штамів вірусу Коксакі, які відносяться до сімейства ентеровірусів. Одними з головних симптомів вірусу Коксакі є висип, діарея і підвищена температура, але в окремих випадках можливе виникнення менінгіту і міокардиту. Відзначається, що вірус Коксакі також може стати причиною виникнення цукрового діабету і типу. За словами вчених вірусна інфекція атакує інсулін-продукуючі бета-клітини підшлункової залози і запускає надмірну реакцію імунної системи.
Вчені розробили наночастинки, покриті антигенами β - клітин підшлункової залози, які виробляють інсулін. Підкреслюється, що наночастинки були обрані в якості носія антигенів, оскільки вони в змозі тривалий час утримувати їх в організмі. Такий підхід дозволяє зменшити дозу і частоту введення препарату. Дослідники провели експеримент на мишах, в якому вакцина показала хороші результати. Далі в планах проведення випробувань на людях.
Раніше портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок. На перший погляд нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.

Також портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які запобігають закупорці судин. Правильний раціон може значно збільшити тривалість життя.

Крім того портал Hyser писав, що лікарі з'ясували які продукти можуть захистити від розвитку злоякісної пухлини в організмі.