Світові вчені прийшли до висновку, що мед здатний лікувати захворювання серця не гірше, ніж деякі фрукти та овочі.

До даного висновку прийшли медики з Університету Іллінойсу в Урбана-Шампейні, пише "Лента".

Вони провели дослідження за участю 25 чоловіків віком від 18 до 68 років. Фахівцям вдалося з'ясувати, що вживання суміші меду і води позитивним чином відображається на рівні антиоксидантів в крові добровольців.

Керівник дослідження Ніки Энгесет пояснила, що продукт має захисну дію. Мед містить у собі такі ж обсяги антиоксидантів, як, наприклад, в шпинаті, яблуках, полуниці, апельсинах, і т.д. Саме антиоксиданти сприяють запобіганню звуження артерій.

Дане дослідження виявилося першим, в ході якого медики вивчали вплив меду на рівень антиоксидантів в крові людини. Вчені встановили, що медовуха, алкогольний напій з меду, містить той же рівень антиоксидантів, що і біле вино. Однак це все одно помітно поступається показникам червоного вина.

Дивно, але за своїм хімічним складом мед дуже схожий на плазму людської крові і засвоюється нашим організмом на всі 100%. Ні грама з'їденого меду не пропадає просто так.

Мед містить в своєму складі: ферменти: каталаза, амілаза, діастаза, фосфатаза;
вітаміни С, Е, В; мікроелементи: алюміній, цинк, нікель, хлор, літій, олово та інші; фолієву кислоту; пантотенову кислоту.

Кілька ложок меду в день роблять позитивний вплив на нервову систему, травлення, гормональний фон і т. д.

Але зловживати даним продуктом теж не можна. Переїдання меду може важко позначитися на нирках і підшлунковій залозі через високий вміст в бджолиному меді швидких вуглеводів. Мед протипоказаний тим людям, у яких діагностовано цукровий діабет.

Раніше Hyser писав про те, що медики попередили про небезпеку нестачі заліза в організмі.

Також Hyser повідомляв, що названі продукти, які можна їсти серед ночі.

Нагадаємо, що українцям підказали, які аналізи потрібно здавати щороку.