У п'ятницю, 2 квітня, православні християни вшановують пам'ять святої Фотіни. У народі цей день прозвали Днем Фотіньї Колодязниці.

Ми розповімо, що категорично не можна робити, які існують традиції та повір'я. А також хто святкує 2 квітня іменини.

Православна церква в цей день шанує святу Фотіну, яка була родом зі Стародавнього палестинського міста Самарія. Саме з нею розмовляв Ісус біля колодязя Яковлєва, розташованого поруч з містом Сихар.

Фотіна прийняла мученицьку смерть - римляни кинули її в колодязь.

У народі 2 квітня був днем шанування колодязної води.

Що категорично не можна робити:

- злитися;

- думати про погане;

- сперечатися;

- лихословити;

- розпускати плітки;

- ображатися;

- категорично не можна готувати або вживати в їжу застояну воду.

Що потрібно зробити і які існували традиції:

Сьогодні варто задуматися про високе та зайнятися постановкою цілей. У цей день Фатіні моляться про лікування від хвороб, особливо від лихоманки.

Згідно з народними повір'ями, в цей день потрібно вмитися водою з колодязя — так можна було вилікуватися від різних недуг. Також колодязною водою кропили приміщення, тварин та земельні наділи.

Крім того, в цей день славили льон. З ранку на вулицю виносили красиві речі з льону, розвішували їх на парканах, галявинах і хвіртках. Також рушниками прикрашали гілки беріз.

Молоді дівчата водили хороводи з довгими лляними рушниками, які було заведено використовувати на весіллях. Вважалося, що цей обряд приваблює гідних парубків-наречених.

Також варто відзначити, що 2 квітня іменини в Олександра, Анатолія, Василя, Віктора, Івана, Микити, Світлани, Сергія, Феодора. Їх слід привітати з Днем ангела.

Раніше "Нyser" писав про те, що у травні 2021 року відпочити від трудових буднів громадяни можуть не тільки в стандартні вихідні.

Також наш портал повідомляв, як правильно підготуватися до Великодня і що треба встигнути зробити.

Нагадуємо, як правильно розміщувати іконки в автомобілях.