Вчені попередили про шкоду картоплі для серцево-судинної системи
Фахівці встановили, що улюблена багатьма картопля несе загрозу організму. Даний овоч може підвищувати тиск, що в свою чергу посилює ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи. Про це повідомляє видання express.
Підвищений кров'яний тиск вважається одним з головних факторів ризику серцево-судинних захворювань. За останніми даними в світі налічується близько мільярда людей, які страждають від цієї недуги. У ВООЗ впевнені, що гіпертонія є однією з ключових причин виникнення інсультів і серцевих нападів.
Також дослідники провели експеримент в ході якого встановили зв'язок між частотою споживання картоплі і високим тиском. Вчені залучили до дослідження 187 тисяч осіб, яких розділили на дві групи. Перша група вживала картоплю мінімум чотири рази на тиждень, а інша не більше разу на місяць. Результати показали, що добровольці з першої групи набагато частіше страждали від гіпертонії ніж учасники з іншої групи. Звичайно ж це не означає що потрібно повністю відмовлятися від улюблених страв, в яких присутня картопля. Досить просто не зловживати даним продуктом і максимально урізноманітнити свій раціон.
Раніше портал Hyser інформував, що медики назвали популярні продукти, які збільшують ризик розвитку недоумства.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТакож портал Hyser писав, що лікарі з'ясували які продукти можуть захистити від розвитку злоякісної пухлини в організмі.
Крім того портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти, які запобігають закупорці судин.