Вчені попередили про шкоду картоплі для серцево-судинної системи

Фахівці встановили, що улюблена багатьма картопля несе загрозу організму. Даний овоч може підвищувати тиск, що в свою чергу посилює ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи. Про це повідомляє видання express.
Підвищений кров'яний тиск вважається одним з головних факторів ризику серцево-судинних захворювань. За останніми даними в світі налічується близько мільярда людей, які страждають від цієї недуги. У ВООЗ впевнені, що гіпертонія є однією з ключових причин виникнення інсультів і серцевих нападів.
Вчені виявили, що деякі продукти здатні підвищувати тиск. Одним з таких виявилася картопля. Експерти виділили три способи її приготування, які негативно позначаються на серцево-судинній системі людини. Так, рекомендується не зловживати вареною і печеною картоплею, а також картоплею-фрі. Вчені відзначають, що найбільшої шкоди даний овоч приносить саме організму жінки.
Також дослідники провели експеримент в ході якого встановили зв'язок між частотою споживання картоплі і високим тиском. Вчені залучили до дослідження 187 тисяч осіб, яких розділили на дві групи. Перша група вживала картоплю мінімум чотири рази на тиждень, а інша не більше разу на місяць. Результати показали, що добровольці з першої групи набагато частіше страждали від гіпертонії ніж учасники з іншої групи. Звичайно ж це не означає що потрібно повністю відмовлятися від улюблених страв, в яких присутня картопля. Досить просто не зловживати даним продуктом і максимально урізноманітнити свій раціон.