Вчені назвали продукти, які здатні запобігти розвитку деменції та недоумства

Мозок рівно так само як і інші органи з роками перестає працювати так активно, як в молодості. Тому літні люди нерідко страждають від деменції і недоумства. Однак правильно підібраний раціон може захистити від таких недуг. Які саме продукти здатні поліпшити роботу мозку повідомляє портал sundries.
Згідно з дослідженнями, які провели вчені з Університету Ексетера, активізувати роботу мозку людей у віці 70-80 років допомагає буряковий сік. Даний продукт сприяє розвитку бактерій в ротовій порожнині, які зміцнюють кровоносні судини і покращують роботу мозку.
З роками у людей похилого віку знижується вироблення оксиду азоту, що негативно впливає на стан судин і когнітивні функції. Вирішити дану проблему можна вживаючи такі продукти як: селера, салат, шпинат, буряк. Ці продукти насичені неорганічними нітратами, які за допомогою бактерій рота перетворюються в оксид азоту. Оксид азоту регулює нейротрансмісію і роботу кровоносних судин.
Фахівці залучили до дослідження 26 здорових літніх людей. Учасників поділили на дві групи, одна з яких десять днів харчувалася буряковим соком багатим нітратами, а інша - сік плацебо без нітратів. Результати показали, що буряковий сік збільшив кількість бактерій в ротовій порожнині і як внаслідок робота мозку і кровоносних судин покращилася.
Відзначається, що вчені планують продовжити дослідження, щоб з'ясувати, чи надасть такий ефект буряковий сік на інші вікові групи, зокрема з більш слабким здоров'ям.

Раніше портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок. На перший погляд нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.

Також портал Hyser інформував, що медики назвали популярні продукти, які збільшують ризик розвитку недоумства.

Крім того портал Hyser писав, що лікарі з'ясували які продукти можуть захистити від розвитку злоякісної пухлини в організмі.