Цієї середи, 31 Березня, православні згадують про святого Кирила, архієпископа Єрусалиму

Про те, на які народні прикмети найкраще звернути увагу в цей день, і чого краще не робити, якщо вірити заповітам предків, пише жіночий портал "Ivona".

У цей день іменини відзначають Трохим, Наталія, Кирило, Євкарпій, Дмитро та Анін.

31 березня - сама середина Великого посту, який закінчиться вже 1 травня. У цей день вживали неварену їжу рослинного походження: хліб, воду, сіль, сирі овочі, сушені фрукти, горіхи або мед

У середу не рекомендується: ходити в гості, щоб не залишити в чужому житлі власний добробут; позичати або позичати гроші - інакше в цьому році буде занадто багато боргів; підстригати нігті або волосся - до невеликих життєвих негараздів; робити будь-які покупки - придбані речі не доставлять радості та відвернуть від вас удачу. Заборонялося відкривати двері незнайомій людині у вечірній час, якщо купали дитину. Передбачалося, що такі дії могли принести нещастя. При цьому воду після купання обов'язково потрібно було вилити у дворі, примовляючи: "Вода в ґрунт - дитя вгору".

Народні прикмети і звичаї. Фото: скріншот YouTube-відео.
Народні прикмети і звичаї. Фото: скріншот YouTube-відео.

Якщо в цей день ви помітите комара - найближчим часом буде тепло. Якщо ж ці кровоссальні комахи застали вас в лісі - буде рясний урожай ягід і вівса. Однак, тому, хто в цей день вб'є комара - прощалося сорок гріхів. А ще наші предки вірили, що народжені 31 березня будуть щасливі, але тільки першу половину свого життя.

Цвітіння 31 Березня мати-й-мачухи обіцяло теплий початок квітня і ранній прихід літа. Аналогічні кліматичні умови очікувалися в тому випадку, якщо вже прилетіли Лебеді. Також після дня Кирила можна було не боятися заморозків, через те, що зима вже залишилася позаду.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що медичні експерти назвали перші ознаки весняної нестачі вітамінів.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що дієтологи попередили про небезпеку популярного замінника тваринного білка.

А до цього "Hyser" розповідав про те, які знаки Зодіаку у квітні 2021 року будуть просто купатися в грошах.