З головним болем, ймовірно, знайома кожна друга людина на планеті. Він може бути стискаючим або пульсуючим, виникати в скронях, лобовій частині, в області надбрівних дуг і в потиличній частині. Якщо болі мають певну, чітку локалізацію, це може говорити про розвиток деяких захворювань, в тому числі й онкологічних.

Лікарі розповіли про що може свідчити біль, що виникає в потиличній частині голови. Пише портал "Наша Мама".

За словами фахівців, більшість людей, як правило, відчувши головний біль, насамперед приймають ліки. Тим часом самі медикаменти можуть виявитися її провокаторами.

Як пояснили медики, якщо пацієнт приймає більше ніж 15 таблеток від болю на місяць, йому потрібно лікуватися від медикаментозного головного болю.

Якщо болі часто виникають в скронево-потиличній області, то вони обумовлені артритом, артрозом щелепного суглоба. Це порушення властиве дуже великій кількості людей. В такому випадку, потрібно не таблетки пити, а сходити до лікаря і виправити прикус.

Крім цього, в потилиці може відчуватися неврологічний біль. Його симптоми - раптовий початок і гостре, сильне почуття, коли людині боляче доторкнутися до голови.

В такому випадку анальгетики будуть абсолютно безсилі. Лікарі рекомендують прийняти протисудомний засіб. Однак, правильні ліки, які дійсно будуть ефективними, може підібрати тільки лікар.

Що ще вкрай важливо - в деяких випадках біль в потиличній частині голови може говорити про розвиток злоякісної пухлини. При цьому больове вогнище буде чітко окреслене. Певною мірою характер больового синдрому може залежати від локалізації новоутворення.

Вогнищевим він може бути, якщо новоутворення проростає у тверду мозкову оболонку, яка багата нервовими закінченнями. В інших же випадках головний біль при пухлині мозку з'являється як загальномозковий симптом.

Головні болі при пухлині мозку, які пов'язані з підвищенням внутрішньочерепного тиску, називаються гіпертензійними. Для такого болю характерне почуття розпирання. Хворі скаржаться, що відчувають тиск, що йде зсередини черепа.

Іноді біль може бути сильніше виражений в області скронь, потилиці або чола. Больовий синдром часто супроводжується нудотою і блювотою. Він посилюється вранці, але може зменшуватися і навіть повністю зникати ввечері.

Раніше "Нyser" писав про те, що вчені назвали симптом раку легенів, на який найменше звертають увагу.

Також наш портал повідомляв, який продукт заповнює тіло канцерогенами.

Нагадуємо, лікарі розповіли, який вид раку значно "помолодшав" останнім часом.