Відомий педіатр Євген Комаровський розповів про зв'язок між дефіцитом вітаміну D в організмі і важким перебігом коронавірусу.

Лікар не став заперечувати, що ці фактори можуть бути взаємопов'язані, але тільки умовно. Щодо реальної користі "сонячного вітаміну" педіатр і телеведучий Євген Комаровський розповів на своєму YouTube-каналі.

Доктор Комаровський звернувся до людей із зайвою вагою, фото: YouTube

В першу чергу він акцентував увагу на тому, що у людей з ожирінням погано виробляється вітамін D. При цьому саме ожиріння може визначатися тяжкість перебігу коронавірусної інфекції, і ймовірність поганого результату, в тому числі.

Іншими словами, зв'язок між цим всім ніби як є, але все зовсім не так однозначно, за словами Комаровського. Тобто, якщо у людини є дефіцит вітаміну D, то у неї будь-яка інфекційна хвороба може давати ті ускладнення, яких у людини без дефіциту вітаміну D спостерігатися не буде.

Євген Комаровський розповів про дефіцит вітаміну D в організмі, фото: Clutch.ua

У зв'язку з цим, педіатр радить контролювати рівень вітаміну D в організмі і стежити за тим, щоб його показник був завжди в нормі. Адже поява на планеті коронавірусу ніяким чином не змінює рекомендації ВООЗ щодо прийому вітаміну D.


Раніше "Hyser" писав про те, що бувши названі продукти, які можна їсти серед ночі. В результаті людина вранці може прокинутися абсолютно сонним і з болем в шлунку.

Також наш портал повідомляв, що педіатр Євген Комаровський про доцільність застосування йоду на дітях у віці до 1 року. З'ясувалося, що мамочки грають з вогнем.

Нагадуємо, що доктор Комаровський розповів про індійську вакцину, яку зараз використовують в Україні. Медик зазначив, що часто отримує від своїх читачів і глядачів питання, пов'язане з нею.