Експерти розповіли, як вибрати якісні сосиски

Сосиски не є найкориснішою їжею, але якщо хочеться, то не варто відмовляти собі або дитині в даному продукті. У магазинах можна знайти дійсно якісний продукт, який не зашкодить організму. Так, експерти розповіли, як правильно вибирати сосиски або сардельки. Про це пише портал from-ua.

Вибираючи сосиски сардельки, перше, на що слід звернути увагу, це значок ДСТУ. Продукти з такою відміткою виготовляються тільки з якісного м'яса та інших натуральних інгредієнтів, а значить є якісними.

Зовнішні ознаки також можуть багато говорити про якість продукту. Насамперед придивіться до кольору. Якщо колір яскраво-рожевий або помітний червонуватий відтінок, то продукт містить занадто багато барвника. Також слід знати, що якщо колір занадто темний, то в таких сосисках багато консервантів. У натуральності продукту можна не сумніватися, якщо сосиски бліді.

Пружність і щільна оболонка свідчать про якість сосисок. Занадто м'яка сосиска говорить про те, що сировину готували з білковими добавками. Також слід відмовитися від покупки сосисок з бульйонними і жировими набряками. Такий продукт швидше за все готували з дешевого м'яса або ж виробник переборщив з водою.

При покупці не варто соромитися попросити продавця розрізати сосиску або сардельку. Якщо на місці розрізу однорідна маса сірувато-рожевого кольору, то продукт хороший. А ось якщо консистенція м'якоті буде пухкої, то краще вибрати інші сосиски. Також експерти відзначають, що колір зрізу сардельки повинен бути рожевим або світло-рожевим, а м'ясна маса може бути трохи пористою.

Раніше портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок. На перший погляд нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.

Також портал Hyser інформував, що лікарі назвали доступний продукт, який покращує зір і зміцнює імунну систему.

Крім того портал Hyser повідомляв, що дієтолог розповіла, кому протипоказано вживати кефір.