Facebook запустить соцмережу для дітей

На дворі 2021 рік і соціальні мережі стали невід'ємною частиною життя кожної людини. Соцмережі дозволяють спілкуватися, обмінюватися фото та іншими файлами, а також працювати. Але перед багатьма батьками постає питання: Як захистити дітей від неприйнятного контенту в мережі? Facebook поставив в пріоритет це завдання і готується запустити ще одну версію Instagram для дітей віком до 13 років. Про це повідомляє портал processer.media.

Проєкт Facebook Instagram для дітей очолить віцепрезидент Facebook Павні Діванджі, яка вже має досвід у розробці проєктів орієнтованих на дітей, оскільки працювала над YouTube Kids. Курирувати процес буде глава Instagram Адам Моссері.

Інформація про розробку соцмережі для дітей з'явилася на тлі введення Instagram нових функцій і правил спрямованих на захист підлітків. Офіційно діти, які не досягли 13-річного віку не можуть використовувати додаток, проте багато підлітків легко обходять таке обмеження просто вказуючи неправильні дні народження.

Вказування підробленої дати народження молодими користувачами призвело до необхідності розробити технології штучного інтелекту і машинного навчання для захисту неповнолітніх. Над чим зараз і працює Instagram.

До слова, напередодні повідомлялося про небезпечний челлендж серед підлітків, який запустили в одній з популярних соціальних мереж. Суть в тому, що потрібно випити 40 таблеток препарату "Дротаверин" і дочекатися ефекту, який в більшості випадків є смертю. Поки даний челендж не набрав широкого розголосу серед ЗМІ, в ньому встигло взяти участь чимало дітей, деяких з них врятувати не вдалося.

Раніше портал Hyser інформував, що серед користувачів Інтернету набирає популярність нова соціальна мережа.

Також портал Hyser повідомляв, що компанія Huawei вирішила відмовитися від операційної системи Android і планує запустити власну ОС на свої смартфони.

Крім того портал Hyser повідомляв, що компанія Facebook заборонила в двосторонньому порядку новини Австралії в соцмережі.