Медики розповіли про ознаки, за якими можна розпізнати "тихий" інфаркт.

Інфаркт страшний тим, що може привести до моментальної смерті або закінчиться плачевними наслідками для здоров'я. Більш того, він може пройти і непомітно, а щоб цього не сталося, фахівці розповіли про ознаки безсимптомного інфаркту. Про це пишуть "Новини Ю".

Лікарі розповіли, як розпізнати критичний стан, фото: 24 канал

Лікар-кардіолог Наталія Гаврилюк зазначила, що найчастіше хворі, які перенесли безсимптомний інфаркт, приходять до лікарів з болями в лівій руці або животі. Дискомфорт в цих місцях у них виникає без особливих на те причин, що і викликає занепокоєння у пацієнтів.

Лікар попередила, що біль в лівій руці від плеча до ліктя може бути проявом інфаркту, а ось якщо болить, наприклад, тільки мізинець, то це вже може свідчити про "тихий інфаркт". Люди марно починають шукати проблему в кістках і суглобах, оскільки при цьому краще зробити кардіограму.


Особливо потрібно бути насторожі людям старше 40 років, курцям, а також тим, хто зловживає алкоголем або має вже певні серцево-судинні захворювання.

Також Гаврилюк зазначила, що виниклі порушення роботи нервової системи у вигляді запаморочення або втрати свідомості, можуть теж бути ознакою інфаркту. З метою перестраховки при погіршенні самопочуття краще відразу звертатися за допомогою до медиків.


Раніше "Hyser" писав про те, що були названі основні сигнали організму, які говорять про наявність каменів в нирках. Ця патологія не завжди себе проявляє, а тому багато про неї можуть не здогадуватися.

Також наш портал повідомляв, які симптоми раку люди не помічають найчастіше. При їх виявленні слід негайно йти до лікаря.

Нагадувати, на які недуги вказує біль в колінах, яка насправді може бути викликана різними причинами.