Євген Комаровський розповів, як правильно лікувати ГРВІ

ГРВІ є сезонним захворюванням, яке щорічно вражає мільйони людей. Відомий педіатр і телеведучий Євген Комаровський розповів, як найбільш ефективно лікувати гострі респіраторні вірусні інфекції. Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Так, педіатр зазначив, що насамперед пацієнту варто забути про противірусні препарати та постільний режим. Також доктор засумнівався в ефективності "фуфломіцинів", які нібито зміцнюють імунну систему. Він закликав не вірити цьому і не вживати подібні препарати. Ще одним міфом, на думку Комаровського, є необхідність приймати препарати від кашлю. Лікар рекомендував замінити судинозвужувальні засоби від нежиті на промивання носа сольовими розчинами.

Доктор Комаровський зазначив, що на час хвороби найкраще на час обмежити себе в їжі і вживати якомога більше рідини. Це може бути чай або компоти. Не менш важливою умовою для швидкого одужання: людина повинна знаходиться в прохолодному і добре провітрюваному приміщенні (температура повітря близько 20 градусів) при цьому слід одягатися якомога тепліше. Також лікар додав, що потрібно використовувати зволожувач повітря. У разі тяжкого перебігу хвороби і високої температури Комаровський рекомендував приймати ібупрофен.

Педіатр підсумував, що швидка і ефективна боротьба з ГРВІ тримається на декількох китах: посмішка, чисте і прохолодне повітря, багато пиття і мінімум їжі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що педіатр Євген Комаровський розповів, як діяти в разі якщо у людини пропав нюх.

Також портал Hyser інформував, що Доктор Комаровський назвав шість найефективніших способів зміцнити імунну систему організму.

Крім того портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок. На перший погляд нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.