Лікарі назвали п'ять симптомів раку, які люди часто ігнорують.

Ракові утворення дуже важливо вчасно розпізнати, щоб мати більше шансів на одужання. А для цього слід бути вкрай уважними до свого здоров'я і реагувати на будь-які підозрілі симптоми. Про це пишуть "Новини Ю".

Експерти розповіли, які симптоми раку люди не помічають найчастіше, фото: 24 канал

Так, фахівці радять не ігнорувати постійний кашель, який може свідчити не тільки про застуду, але і про рак легенів. У цьому випадку необхідна консультація лікаря, щоб з'ясувати, яку природу має ваш кашель. Постійна печія в свою чергу може бути ознакою раку горла і гортані.

Також не варто забувати, що і звичайна родимка може перерости в злоякісну меланому - чорний рак шкіри. Якщо цей процес почався, то про нього буде свідчити стійкий свербіж або печіння в ураженій області плями. При цих симптомах не завадить консультація дерматолога.

звичайна родимка може призвести до плачевних наслідків, фото: Новини Ю

Кров в екскрементах може бути викликана різними причинами, але найчастіше вона вказує на доброякісні захворювання. Тому, особливо людям старше 50 років, варто щорічно оглядати свої екскременти.

Збільшення лімфатичних вузлів теж може бути невипадковим, а бути ознакою раку лімфатичних вузлів. Тим більше якщо ця припухлість не проходить протягом тривалого часу.

Всі перераховані вище симптоми є приводом відвідати лікаря і пройти медичний огляд.

Раніше "Hyser" писав про те, що лікарі назвали незвичайний симптом небезпечної хвороби печінки. Дане явище в 70% випадків викликає цироз печінки.

Також наш портал повідомляв, що лікарі назвали незвичайний симптом серцевого нападу, який часто плутають зі звичайним отруєнням.

Нагадуємо, що лікарі розповіли, на які хвороби вказує біль у п'ятах. Причиною таких больових відчуттів можуть бути різні причини і фактори.