Фахівці з Великобританії виявили нову нетипову ознаку серцевого нападу, яка дозволить його запобігти.

Від серцевого нападу помирає велика кількість людей у всьому світі, але більшість з них можна було б врятувати, якби люди самі звертали увагу на симптоми і вчасно зверталися за допомогою до фахівців, пише "Стрічка".

Зазвичай про те, що в роботі серця відбуваються збої повідомляє біль у грудях, шиї і кінцівках, нудота, запаморочення і утруднене дихання. Найчастіше всі ці відчуття проявляються за кілька тижнів до самого нападу. Але попри це людина не звертає на них ніякої уваги.

Але британські лікарі з національної служби охорони здоров'я виявили ще одну ознаку, яка сигналізує про збої в роботі серцево-судинної системи і це досить різке виникнення почуття тривожності.

Зазвичай на даний симптом не звертають ніякої уваги, тому, що він нагадує панічну атаку, коли людина відчуває задишку, біль у грудях і запаморочення. Але якщо ПА не становлять особливої загрози для людського життя, то передвісник інфаркту може говорити про швидке його настання.

В такому випадку необхідно звернутися до медиків і провести діагностику серця, щоб запобігти серцевий напад.

А ось американські вчені встановили, що у інфаркту є «тихий» передвісник – симптом, який багато хто звик ігнорувати або пов'язувати з іншими недугами. Як з'ясувалося, людям з групи ризику не можна не звертати уваги на печію.

На думку дослідників, схоже відчуття печіння виникає і при серцевому нападі. Перед інфарктом людина відчуває больові відчуття і відчуття здавлювання в грудях. При цьому іноді виникає печіння, яке цілком можна сплутати з печією.

Раніше Hyser писав про те, що названо п'ять продуктів, які непоправно шкодять серцю.

Також Hyser повідомляв, що названі основні ознаки серцевого нападу, на які потрібно терміново реагувати.

Нагадаємо, що передвісником інфаркту може бути один прихований симптом.