Лікарі попередили про небезпеку надлишку солі в організмі

Сіль використовується в кулінарії протягом тисячоліть і є важливою складовою в приготуванні практично будь-якої страви. Однак її надлишок в організмі людини загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям. Так, лікарі назвали небезпечні симптоми, які сигналізують про надлишок солі. Про це повідомляє портал "Жіночий світ".

Лікарі радять максимально обмежувати споживання солі і підкреслюють, що її надлишок легко розпізнається за цілою низкою ознак. Наприклад, якщо людина постійно хоче пити, то з більшою ймовірністю у нього в організмі зайва кількість солі.

Фахівці відзначають, що якщо протягом доби людини переслідує спрага і навіть вночі доводиться переривати сон, щоб попити води, то це сигналізує про зневоднення і занадто Солоному раціоні харчування. Крім того медики виділяють ще одну вкрай неприємну ознаку надлишку солі в організмі: погіршення когнітивних функцій головного мозку. Зайва кількість солі негативно впливає на мозок, згодом чого у людини погіршується здатність швидко міркувати і приймати рішення. Біль в попереку також може попереджати про надлишок солі. За словами лікарів надлишок натрію в раціоні призводить до збою в роботі нирок.

Люди, які люблять солону їжу можуть зіткнутися з ще однією проблемою: різкими коливаннями тиску. Справа в тому, що сіль затримує рідину, в результаті чого збільшується навантаження на серце. Лікарі відзначають, що деякі люди періодично відчувають головні болі, які можуть сигналізувати про надлишок солі. Варто підкреслити, що вірною ознакою зайвої кількості солі в організмі вважаються набряки обличчя, рук і ніг.

Раніше портал Hyser інформував, що лікарі назвали доступний продукт, який покращує зір і зміцнює імунну систему.