9 березня 2020 року православна церква відзначає день Іоанна Предтечі.

Як правило, саме сьогодні птахи повертаються з теплих країв, що віщує хороший урожай. У таке важливе православне свято, з давніх часів жінки намагалися не прати білизну, а щоб захиститися від злих духів, господарі клали на поріг наточені ножі і малювали хрести на вікнах і дверях. Про це пише "Сьогодні".


Крім того, хорошим знаком було зустріти в цей день лелеку, а не до добра різати або стригти, лаятися, скандалити і вживати погані слова. Також 9 березня рекомендується утриматися від будь-яких хірургічних втручань, пломбування зубів - всі ці процедури краще перенести на інший день, оскільки їх результат може бути невдалим.

Разом з тим якщо сьогодні буде спостерігатися теплий день, то значить квітень теж буде теплим. Сніг на дахах лежить – до снігової паски, а щебет синиць, навпаки, до теплої погоди.

фахівці розповіли, як щодо погодних умов сьогодні визначити настання весни, фото: 24 канал

До всього іншого варто додати, що сьогодні ще відзначається Всесвітній день діджея 2020, а свої іменини святкують: Іван, Софрон, Іларіон. Також не варто забувати про цікаві та важливі події в Україні та світі, які відбулися в цей день, але різні роки:


Крім того, в цей день народилися такі легендарні люди, як:


Раніше "Hyser" писав про те, що синоптики засмутили українців прогнозом погоди на весну.

Також наш портал повідомляв, що у парламенті прийнято важливе рішення з приводу переведення стрілок годинника.

Нагадуємо, що насправді ховають у мавзолеї Леніна. Експерти розповіли правду, представлені історичні кадри.