В Ізраїлі було знайдено стародавній човен

Професор біблійних досліджень Том Мейер заявив, що в кінці 80-х років минулого століття в Галілейському морі була виявлена знахідка, яка підтверджує правдивість Біблії. Про це інформує видання Express.

Галілейське море (більше відоме як Тиверіадське озеро) є самим низьким прісноводним озером на планеті. Воно розташоване на північному сході Ізраїлю між Голанськими висотами і регіоном Галілея. Дане озеро вважається особливим, адже в Біблії неодноразово згадується, що воно пов'язане з життям Ісуса Христа. Також згідно з Писаннями Євангеліях від Матвія, Марка та Іоанна, одне з чудес Ісус створив саме на цьому озері, а саме пройшовся по воді.

У 1985-1986 роках внаслідок масштабної посухи озеро сильно обміліло. Саме тоді люди почали шукати різні артефакти, які могли б підтвердити зв'язок Галілейського моря з Христом. Все ж пошуки були не марними жителі найближчих поселень виявили контур човна, який ледь виднівся з бруду. Діставши уламки з дна озера, знахідку перевезли в музей, де упакували в поліуретанову оболонку, щоб не пошкодити.

Стародавній човен. Фото: скріншот YouTube-відео
Стародавній човен. Фото: скріншот YouTube-відео

Човен уважно вивчили експерти, зазначивши незвичайну конструкцію. Так, Знахідка датується між першим століттям до нашої ери і кінцем першого століття нашої ери. На думку Тома Мейєра човен цілком міг служити транспортним засобом для Самого Ісуса. Примітно, що судно зроблено таких розмірів, що здатне вмістити 13 осіб. Передбачається, що на ній міг плавати Ісус і його 12 учнів.

До слова, раніше археологи виявили руїни старовинної церкви, яка знаходилася в Гефсиманії, поруч з тим місцем, в якому був відданий Ісус. Археологами були знайдені написи на підлозі грецькою мовою. Вони свідчать про те, що храм побудований в пам'ять про тих, хто любить Христа і хто прийняв жертву Авраама. Відзначається, що віряни дуже шанують це місце, адже вірять, що туди приходив молитися Ісус.

Раніше портал Hyser інформував, що в Ізраїлі археологи знайшли шолом воїна Стародавньої Греції, якому 2600 років.

Також портал Hyser повідомляв, що в Хмельницької області натрапили на невідоме раніше Трипільське поселення.

Крім того портал Hyser писав, що в піраміді Хеопса знайшли секретні двері.