Компанія Xiaomi припиняє підтримку ряду смартфонів

Смартфони Xiaomi користуються популярністю серед українців, адже за незначну суму можна придбати телефон з непоганими характеристиками. Також пропонуються смартфони і по дорожче з більш значними характеристиками. Так, стало відомо, що компанія Xiaomi припиняє підтримку великої кількості смартфонів. Про це повідомляє портал gsminfo.

Повідомляється, що всього буде припинено підтримку понад 20 смартфонів. Зазвичай компанії, як у випадку з Apple, припиняють підтримку тільки сильно застарілих пристроїв. Однак в цьому випадку "поховають" і відносно нові моделі. Поки відомо про 25 моделей смартфонів (2018-2020 року випуску), що працюють на програмному забезпеченні MIUI, на які перестануть виходити оновлення. Також не виключається, що даний список незабаром поповниться іншими моделями.

Відзначається, що без підтримки залишаться навіть флагманські смартфони модельного ряду Mi Mix і Mi, зокрема Xiaomi Mi Mix 3, POCOPHONE F1, Mi 8, Mi 8 Pro, Mi Mix 2S і Mi 8 Explorer Edition. Примітно, що всі моделі оснащені процесором Snapdragon 845, ймовірно, компанія саме його підтримку вирішила припинити.

Власникам бюджетних смартфонів 2018 року випуску також не пощастить. Компанія перестане випускати оновлення для цілого ряду смартфонів, які користуються популярністю через доступну ціну і досить непоганих характеристик. Серед них Xiaomi Mi Max 3, Redmi 6 Pro, Xiaomi Mi 6X, Redmi 6, Redmi Note 5, Mi 8 SE, Mi 8 Lite, Redmi Note 6 Pro, Redmi Note 5 Pro, Redmi 6A, Redmi S2 і Redmi Y2.

У список "застарілих" потрапили і моделі 2019 року: Xiaomi Mi 9 Lite, Redmi 8a, Redmi 8, Redmi 7a, Redmi 7. Крім того без оновлень залишаться Смартфони Redmi 8a Pro і Redmi 8A Dual, які були випущені зовсім недавно, в 2020 році.

Раніше портал Hyser повідомляв, що компанія Huawei вирішила відмовитися від операційної системи Android і планує запустити власну ОС на свої смартфони.