Стало відомо, які на які прикмети можна звернути увагу 5 березня, і які святкуються дати

Настає черговий день весни, з яким пов'язано відразу кілька народних повір'їв і православне свято. Інформаційний портал " Sinoptik" розповів, на що варто звернути увагу українцям у п'ятницю, 5 березня.

В першу чергу варто відзначити, що 5 березня в православній церкві відзначається день єпископа Лева Катанського, який в Україні нерідко називають святом Лева Катальника, оскільки зі святом пов'язана традиція котитися з гори на санях, востаннє граючись на морозі і в снігах, проводжаючи зиму і вітаючи весну. 5 березня також пекли млинці, влаштовували маскаради, танці, ходили один до одного в гості і просили вибачення у тих, з ким перебували в сварці. Такі гуляння також були пов'язані з тим, що незабаром починався Великий піст.

Крім того, 5 березня людям заборонено милуватися зірками тому що, за повір'ям, таким чином можна накликати на себе біду. Тим, хто порушував цю заборону пророкували страшні наслідки, адже в свято Лева Катанського зірки вважалися духами.

Інша традиція пов'язана із землеробством. Зазвичай 5 березня погода буває оманливою, погода може як стати тепліше, так і навпаки, влаштувати заморозки. Існує народна прикмета, згідно з якою якщо 5 березня тане сніг, то танути він буде ще дуже довго. 5 березня руйнується сніговий покрив, а значить можна починати посів насіння на розсаду таких культур як помідори, баклажани і перці.

Також вважається, що якщо в цей день пройде дощ і в цей момент із заходу небом стане ясним, то найближчим часом погода буде сухою і теплою. А якщо 5 березня часто змінюється напрямок вітру — це означає, що відлига буде недовгою.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що астрологи розповіли українцям, чоловіки яких знаків Зодіаку є майстрами на всі руки, здатними виконувати будь-яку роботу по дому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти розповіли, під якими чотирма знаками Зодіаку народжуються жінки, які є найбільш пристрасними коханками, здатними зачарувати будь-якого чоловіка.

Також "Hyser" писав, що експерти розповіли, яким знакам Зодіаку варто очікувати найсильніших невдач в перший тиждень березня, напередодні Міжнародного дня жінок.