У Конго від невідомої хвороби померло 15 осіб, лікарі підняли тривогу.

Так, в Конго знову була виявлена невідома хвороба. Від неї вже померло 15 осіб. Перший випадок зараження був виявлений ще місяць тому. Жертвами ставали жителі регіону на кордоні з Анголою. Вік хворих переважно від 60 до 80 років. Про це пише ТАСС.

"Походження цієї хвороби досі невідоме", - зазначив член парламенту Пасі Запам'ятба.

За словами губернатора провінції Жан-Марі Петі, захворювання починається з головного болю, потім починає боліти все тіло.

"Слідом за цим виникають труднощі з диханням, і в ряді випадків настає смерть", - додав Петі.

Спалах захворювання зафіксовано в районі Касонго-Люнда на кордоні з Анголою. Перший інфікований був виявлений на початку лютого. Зразки тканин померлого направлені на експертизу.

Лікарі знову піднімають тривогу, тому що в цій країні досить часто з'являються раніше невідомі хвороби. Адже там немає практично ніякої санітарії і це дає хороший ґрунт для розвитку різних бактерій. Якщо це захворювання перекочує в Європу та інші країни, то знову почнеться епідемія.

Все це дуже небезпечно на тлі того, що побороти повністю коронавірус все ще не вдалося. І хоч у багатьох країнах вже почалася вакцинація все одно рівень захворюваності залишається досить високим. Лікарі роблять все можливе, щоб з цим впоратися, але поки результати не такі масштабні як того хотілося б.

Але є надія на те, що незабаром це все закінчитися. І тоді люди більше не будуть боятися зараження коронавірусом. Адже це дуже небезпечно і може привести до летального результату.

Раніше Hyser писав про те, що у МОЗ розповіли, коли можуть вакцинувати без черги.

Також писали, що Міністр охорони здоров'я Степанов першим з чиновників вакцинувався проти COVID-19.

Нагадаємо, що 3 березня на території Житомирщини діятиме червоний рівень епідемічного режиму.