З давніх-давен 1 березеня люди відзначали Новий рік і день давньослов'янського бога Ярило.

У цей день вони вітали весну.

У Ярилин день під забороною були всі заняття важкою працею. Також не можна було лаятися і лихословити. Господині в цей день не прали, не займалися рукоділлям, а також не давали речі з дому до обіду.

У цей день люди вірили в прикмети і завжди зустрічали весну, виходячи на вулицю всією сім'єю. Вважалося, що в теплу погоду в Ярилин день вагітним потрібно погрітися під теплим сонечком, яке дасть сили на народження малюка. Жінки, які вже народили, також виходили на сонце з дітьми.

Для цього люди вставали затемна і виходили у двір, щоб зустріти світанок. Вважалося, що такий обряд дасть дитині здоров'я і щастя.

Також в це свято прийнято було накривати багатий стіл, на якому повинні бути присутніми м'ясні та солодкі страви. Головним блюдом на столі вважався рідкий мед, який за повір'ями був символом благополуччя.

1 березня відзначають день Ангела Валентин( здоровий), Данило (Бог - суд мій), Єремія (вознесений Богом), Ілля (Бог мій Господь), Ісая (Боже спасіння), Макар (щасливий), Никон (перемагає), Павло (малюк), Памфіл (всіма улюблений), Порфирій (Багряний), Самуїл (почутий Богом) і Юліан (з роду Юліїв).

Нагадаємо, раніше ми писали, що справжня весна у 2021 році прийде з 18 по 25 березня для жителів півдня. На решті території потеплішає з 25 березня по 3 квітня.

В даний час природні процеси переходу погоди нестабільні, тому терміни настання весни можуть зрушуватися.

Раніше Hyser писав про те, що в останній день зими синоптики прогнозують морози до -10 градусів.

Також Hyser повідомляв, що українці із Закарпаття хваляться першими весняними квітами.

Нагадаємо, що на початку весни Україну накриють сильні снігопади і похолодання.