Теплу погоду доведеться ще почекати

На календарі нарешті весна, а на вулиці поки погода все більше нагадує зиму в більшості регіонів. Після довгих днів морозів і снігопадів нарешті хочеться вже насолодитися сонцем і теплом, побачити перші квіти та зняти обридлі зимові куртки. Однак, синоптики засмутили, спрогнозувавши погоду найближчими днями. З'явився детальний прогноз погоди на сайті Українського гідрометцентру.

Згідно з прогнозом, 1 березня в Україні хоч і пройде без опадів і навіть сонце з'явиться, але все ж буде ще досить холодно.

Судячи з усього, на відміну від дати на календарі весна ще десь в дорозі, тому поки потепління скасовується.

Вдень у понеділок, 1 березня по країні стовпчики термометра показуватимуть +2...+ 8 градусів. Найтепліше буде на Закарпатті.

У вівторок, 2 березня трохи потеплішає, а в західних областях і зовсім повітря прогріється до +11. Однак, у нічний час місцями буде і -3 аж до +2.

Середина робочого тижня, 3 березня теж повинна пройти без опадів, окрім Сходу України. Температура вдень практично не зміниться.

Народний синоптик Леонід Горбань раніше в прогнозі на березень попередив, що з 3 по 7 березня в Україні буде досить холодно - -3...-7 градусів.

За словами синоптика, на цілий місяць-березень йому дуже важко дати точний прогноз погоди. Як правило, в березні бувають періоди дощів, а якщо до того часу сніг ще не встигне розтанути, то ситуація ускладниться.

Горбань також додав, що через велику кількість опадів у лютому, сніг ще буде в деяких містах довго танути.

При цьому, синоптик зазначив, що 13 січня на Старий Новий рік був спадний місяць, а згідно з прикметою якби був наростаючий місяць, тоді варто було готуватися до великої води. Тому, Горбань вважає, що паводків може і не бути.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили, яким регіонам можуть загрожувати паводки, жителям трьох областей варто приготуватися до нового випробування.

Також ми писали, що синоптики назвали приблизні терміни, коли в Україні встановиться справжня весняна погода, скільки ще чекати.

Нагадуємо, що у детальному календарі вказані всі свята і важливі дати, які відзначають в березні.