Як визначити підвищений тиск, якщо поруч немає тонометра

Згідно з даними дослідження, у світі у кожної четвертої дорослої людини високий артеріальний тиск. Саме через високий тиск у людей найчастіше відбуваються інсульти, а також зростає ризик таких небезпечних захворювань, як серцева недостатність, судинна деменція і хвороби нирок, повідомляє портал Жіночий світ.

Проблема полягає ще і в тому, що багато людей часто не відчувають, що у них підвищився артеріальний тиск. Отже, вони не звертаються за медичною допомогою, щоб знати, як в подібних ситуаціях діяти.

Кожна людина, швидше за все, знає ідеальний показник артеріального тиску - 120/80 мм рт. ст. Якщо показник вище 130/80 мм рт. ст., медики вже називають це підвищеним тиском.

Незалежно від віку високий артеріальний тиск може виникнути у будь-якої людини. Тому, важливо знати всім без винятку, як розпізнати високий тиск.

Кардіолог Олівер Сігал розповів, що не завжди людина може знати, з якої причини у нього підвищується тиск, адже існує чимало факторів, що сприяють такій ситуації.

У зону ризику медики відносять людей у віці старше 45 років, людей з ожирінням, надмірним вживанням солі.

Крім того, проблеми з тиском можуть з'явитися у людей, які мають ніякого фізичного навантаження, вживають алкоголь, мають таку шкідливу звичку як куріння.

Але навіть ті, хто веде здоровий спосіб життя теж можуть мати підвищений артеріальний тиск через генетику.

Якщо не міряти тиск, людині складно зрозуміти, що у нього є подібна проблема. Тому, медик назвав 7 ознак, які говорять про високий тиск:

  • Головний біль. Насторожити повинні мігрені, які не проходять більше 2-х тижнів. У такому випадку варто звернутися до фахівця, адже це може бути симптом високого артеріального тиску;
  • Втома і сплутаність свідомості. Ці симптоми зустрічаються рідше, але теж можуть сигналізувати про проблеми з артеріальним тиском;
  • Носова кровотеча. Якщо тиск перевищує 180/120, як правило, у людини й проявляється цей симптом;
  • Проблеми із зором. Нерідко, люди скаржаться на розмитість і спотворення зору;
  • Задишка і проблеми з диханням;
  • Біль у грудях і нечасте серцебиття;
  • Стукіт у вухах, грудях або шиї.

Лікар також зазначив, що рідше, але теж зустрічаються у людей такі симптоми, як запаморочення, пітливість, хронічне безсоння, плями крові в очах, а також в сечі.

Спеціаліст радить в разі, якщо якісь перераховані симптоми відзначаються довше 2-х тижнів, потрібно звернутися до сімейного лікаря. При підозрі на високий артеріальний тиск пацієнта направлять на додаткове обстеження до кардіолога, який і призначить лікування.

Раніше портал Hyser повідомляв, що медики перерахували продукти білого кольору, які руйнують людський організм.

Також ми писали, що названі продукти, які корисні для нирок.

Нагадуємо, що чому корисно плакати, ці причини Вас здивують.