Весна в цьому році прийде раніше всього в південні регіони.

За словами синоптиків тепло місцеві жителі відчують на собі вже в період з 18 по 25 березня, пише "Оглядач". На решті території країни потеплішає з 25 березня по 3 квітня.

Начальник відділу агрометеорології Українського Гідрометцентру Тетяна Адаменко нагадала, що передвесна переходить у справжню весну, коли середньодобова температура перевищить позначку +5 градусів.

В даний же час природні процеси переходу погоди нестабільні, тому терміни настання весни можуть зрушуватися. Весна може наступити, як раніше, так і пізніше. За нинішньої ситуації синоптик прогнозує її прихід на південь в середині березня, а на решту території України в другій половині березня.

Що ж стосується прогнозу погоди від завідуючої відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіри Мартазінової, то за її словами прийдешня весна в країні буде пізньою.

Згідно з прогнозом Gismeteo в більшості українських регіонів буде тепло вже після 8 березня. У столиці України очікується мороз і на початку місяця. Те ж саме очікує і жителів Львівської області. В Одесі вже потеплішав і початок березня також очікується теплим. 9-10 числа там очікується + 3..+ 4 градуси.

Раніше Hyser писав про те, що в останній день зими синоптики прогнозують морози до -10 градусів.

Також Hyser повідомляв, що українці із Закарпаття хваляться першими весняними квітами.

Нагадаємо, що на початку весни Україну накриють сильні снігопади і похолодання.