Сім продуктів є надмірно небезпечними для підшлункової залози.

Наприклад, алкоголь здатний нашкодити цьому органу, оскільки він не в змозі виробити ферменти, що нейтралізують спиртне. З-за цього в тканинах може початися запалення. Тому навіть одне застілля зі спиртним і жирною їжею може закінчитися гострою хворобою, пишуть росЗМІ.


Річ у тому, що саме підшлункова залоза відповідає за перетравлення жирної їжі і для цього їй потрібно багато ферментів, тому в підсумку може бути перевантаження і навіть зношування органу. Зокрема, небезпечні насичені бульйони, жирне м'ясо, вершки, маргарини. Ще шкідливо для підшлункової залози морозиво, яке може гальмувати процес травлення і провокувати спазми.

Також шкідливо вживання солодкої газованої води, через яку організмом виробляється величезна кількість глюкози. Щоб нейтралізувати таку дозу, підшлункова виробляє інсулін, але довго робити вона це не може і тому з часом перестає взагалі реагувати на глюкозу. В результаті це загрожує нестачею інсуліну, підвищеним рівнем цукру в крові і навіть цукровим діабетом.


У свою чергу гострі соуси і заправки стимулюють орган на виділення травного соку. Якщо підшлункова залоза і так запалена, то категорично забороняється їсти гірчицю, кетчуп, рясно приправлені страви.

При цьому консерванти, барвники, підсилювачі смаку, тощо теж шкідливі для всієї травної системи, а підшлунковій залозі вони завдають подвійної шкоди. З огляду на все вищесказане, від цих всіх продуктів медики радять відмовитися.

Раніше "Hyser" писав про те, які продукти збільшують тривалість життя.

Також наш портал повідомляв, які продукти не можна поєднувати -т оп найнебезпечніших міксів.

Нагадуємо, що фахівці розповіли, яку їжу не можна вживати холодною.