Стало відомо, чи можна пити воду під час їжі

Багато людей намагаються вести здоровий спосіб життя, зокрема правильно харчуються і дотримуються балансу води в організмі. Рано чи пізно такі люди стикаються з питанням: чи можна пити воду або інші напої під час прийому їжі? Експерти розвінчали всі міфи та детально розібрали дане питання. Про це пише портал eden.com.ua.
На просторах інтернету часто можна зустріти думку, що вживання води під час їжі негативно позначається на травленні. Фахівці відзначають, що після прийому їжі краще почекати як мінімум годину і тільки потім пити воду. На думку багатьох дієтологів вода або будь-які інші напої, потрапляючи в шлунок разом з їжею, розбавляють шлунковий сік, що в свою чергу уповільнює травлення. Тому рекомендується по можливості відмовитися від води, чаю або іншої рідини під час трапези. Варто відзначити, що поради різних експертів відрізняються, так деякі рекомендують пити через 30 хвилин після їжі, а інші тільки через 2 години.
Однак такі поради вельми спірні, адже шлунок людини влаштований таким чином, що частина води всмоктується відразу ж стінками органу. Вода, що залишилася потрапляє в спеціальний канал, по яку стікає не змішуючись з їжею, а далі перетравлюється. Винятком можуть бути компоти, чай або інші напої, які містять не тільки воду. Такі напої затримуються в шлунку, проте впливу на швидкість перетравлення їжі все одно не мають. Для того, що уповільнити процес травлення потрібно випити дуже багато подібних напоїв.
Крім того, варто відзначити, що вода виконує кілька основних функцій в травленні: розмиває великі шматки їжі, сприяє переміщенню їжі з стравоходу в шлунок і переносить ферменти і кислоти на їжу, яка перетравлюється.. Виходячи з цього можна зробити тільки один висновок: пити воду під час їжі не шкідливо, а навпаки корисно.
Крім того портал Hyser писав про те, що лікарі назвали кашу, яка шкодить організму.