Комаровський розповів, як правильно навчати дитину від народження одночасно двом мовам

Відомий український педіатр Євген Комаровський часто дає корисні поради батькам про здоров'я дітей та їх виховання. Так, цього разу лікар розповів, як правильно навчати дитину від народження одночасно двом мовам. Корисна порада опублікована на сторінці педіатра в соціальній мережі instagram.

Євген Комаровський зазначив, що знання людям двох мов або білінгізм, має особливий різновид коли дитина з моменту народження знайомиться з двома мовами і опановує ними в рівній мірі. За словами педіатра знання двох мов значно розширює культурні та професійні можливості людини. Якщо в сім'ї можуть говорити декількома мовами, то слід спілкуватися з дитиною, використовуючи ці мови. Тим більше, що до освоєння декількох мов схильні всі діти, ніякої додаткової підготовки ні дитині, ні батькам не потрібно.
Доктор Комаровський підкреслив, що при навчанні можна комбінувати різні варіанти: один батько - одна мова або чергувати мову по днях. Також можна використовувати обидві мови одночасно. На перших етапах дитина може плутати слова, Відбудеться змішування мов. Однак батькам не слід засмучуватися, що у дитини не виходить. Згодом відбудеться поділ, і дитина зможе вільно спілкуватися.
Педіатр заявив, що для батьків існує всього одна рекомендація: потрібно спілкуватися з дитиною так, як це зручно їм не створюючи будь-яких правил. Комаровський зазначив, що малюк опанує двома мовами, якщо буде постійно чути дві мови.
Євген Комаровський додав, що двомовність не сповільнює розвиток дитини, але в той самий час і не робить малюка розумнішим.

Раніше портал Hyser писав про те, що лікарі назвали кашу, яка шкодить організму.