Лікар розповів, у чому небезпека захисної маски

Ось уже майже рік, як захисна маска стала невід'ємним аксесуаром українців. Без неї не можна заходити в громадські місця, а через неправильне носіння можуть навіть і оштрафувати. Маска знижує ризик зараження на COVID-19, але водночас вона може привести до виникнення і стоматологічних проблем, повідомляє Страна.

У разі тривалого носіння масок можливі стоматологічні проблеми, як карієс і хвороби ясен.

Все через те, що під маскою, якою потрібно прикривати ніс і рот, людина дихає частіше, в роті виникає сухість.

Стоматолог розповів, що це і призводить до виникнення хвороби ясен і карієсу. Також у людини може з'явитися неприємний запах з рота.

Бактерії не можуть вийти назовні, коли людина носить маску, тому можуть ще й на слизовій рота з'явитися тріщини, а також темні плями.

Лікар радить робити перерви в носінні маски і, звичайно, її потрібно частіше міняти. Таким чином, бактерії не будуть розмножуватися і вдасться уникнути ряду стоматологічних проблем.

Також не зайвим буде і дотримуватися наступних порад стоматолога:

  • Намагайтеся чистити частіше зуби;
  • Полощіть рот водою;
  • Потрібно пити в день більше води;
  • Купуйте льодяники або жувальну гумку без цукру, щоб збільшилася слиновиділення.

Якщо маска стала вологою, її варто міняти. Одягати та знімати маску потрібно починаючи з гумок. Якщо людина доторкнулася до зовнішньої частини маски руками, слід відразу обробити руки антисептиком або по можливості помити руки з милом.

Марлеві пов'язки хоч і бюджетні, але вони не захищають від проникнення вірусу на належному рівні. Тому, краще купити аптечні маски та міняти їх за потреби. Повторно їх вже не можна використовувати.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у мережі з'явилися знімки першого мобільного госпіталю для хворих коронавірусною інфекцією. Його створили в Івано-Франківській області.

Також ми повідомляли, що на Прикарпатті через новий спалах коронавірусної інфекції встановлюють блок-пости, з'явився повний список.

Нагадуємо, що лікарі розповіли, що не можна робити людям після перенесеного COVID-19. Якщо не дотримуватися цих правил, то здоров'я людини може різко погіршитися.