Названо напої, які шкідливі для організму

Лікарі назвали популярні напої, які багатьма вважаються корисними, проте насправді це далеко не так. Які напої краще назавжди викреслити з раціону, повідомляє портал nv.ua.

В першу чергу слід побоюватися дієтичної газованої води. Приставка "дієтична" і напис "0 калорій" це лише ілюзія того, що даний напій може хоч трохи подбати про здоров'я. Вчені стверджують, що низькокалорійні напої аж ніяк не позбавляють від проблем зі здоров'ям, а навпаки. Ряд досліджень показали, що дієтична газована вода може спровокувати проблеми з нирками, спровокувати ожиріння внутрішніх органів і багато іншого.

Другим у списку небезпечних напоїв є холодний чай, який також можна сприйнятися як корисний напій. Однак користь для організму приносить саме листовий чай без цукру і бажано зелений. Такий напій здатний підвищити імунітет, наситити організм антиоксидантами і навіть захистити від онкології. Холодний чай, який продається в пластикових пляшках і жерстяних банках не має нічого спільного зі справжнім чаєм. Такий "чай" не має ніяких вітамінів або інших корисних речовин. Тобто даний напій стоїть в одному ряду з солодкою газованою водою.

Ще одним сумнівним напоєм вважаються фруктові соки. Здавалося б, що може бути шкідливого в натуральному соку, проте недавні дослідження показали виворіт даного напою. Так, вчені з'ясували, що деякі фрукти настільки солодкі, що їх соки здатні надавати на організм такий же вплив, як солодка газована вода. Також соки не мають клітковини, яка допомагає засвоювати фруктозу. Тому з'їсти фрукт буде набагато корисніше, ніж випити з нього сік.

Також шкідливим вважається смузі. Лікарі підкреслили, що смузі приготоване з натуральних фруктів власноруч, може мінімально нашкодити організму. Однак напій, який пропонують в кафе і ресторанах, найчастіше містить йогурти, консервовані соки, морозиво і протеїнові порошки. Природно все це не піде на користь організму.

Раніше портал Hyser писав, що лікарі назвали напої, які корисно пити перед сном.

Також портал Hyser повідомляв, що медики назвали напій, що поліпшує роботу кишечника.

Крім того, портал Hyser писав, кому категорично не можна пити гарячий чай.