В Івано-Франківській області встановлять блок-пости і мобільний госпіталь

Вже кілька днів поспіль на Прикарпатті фіксується значний приріст хворих з підтвердженою коронавірусною інфекцією. У зв'язку з погіршенням епідситуації Регіон вирішили "герметизувати", встановивши блок-пости. Про це говориться у протоколі позачергового засідання Івано-Франківської регіональної комісії ТЕБ та НС.

Так, щоб не допустити поширення коронавірусу по інших регіонах, в Івано-Франківській області встановлять карантинні блок-пости на в'їздах і виїздах з населених пунктів. Повідомляється, що всього працюватиме 16 таких пунктів, 5 з яких цілодобові.

Блок-пости. Фото: if.gov.ua
Блок-пости. Фото: if.gov.ua

У зв'язку з різким спалахом захворюваності в Івано-Франківську розгортають мобільний госпіталь, який допоможе у разі критичної заповненості лікарень. Зазначається, що подібного досвіду в Україні раніше не було. На цю мить відбувається установка госпіталю на території Богородчанської центральної районної лікарні. Повідомляється, що госпіталь розрахований на 120 ліжко-місць для пацієнтів інфікованих коронавірусом і укомплектований всім необхідним обладнанням.

У МОЗ заявили, що погіршення епідеміологічної ситуації спостерігається в трьох областях: Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій. Однак карантинні заходи на цей час посилили тільки в першій. Вже з 22 лютого Івано-Франківська область потрапляє в "червону зону", у зв'язку з чим регіоні припинять роботу заклади громадського харчування та інші розважальні установи. Цього разу обмеження поширюватимуться і на гірськолижні курорти, де буде заборонена робота ресторанів і кафе.

Раніше портал Hyser повідомляв, що експерти назвали приблизну дату погіршення епідеміологічної ситуації в Україні.

Також портал Hyser інформував, що Кабінет Міністрів затвердив нові правила карантину, які набудуть чинності вже з 24 лютого.

Крім того, портал Hyser повідомляв, що в Україні виявили рідкісну небезпечну хворобу, смертність від якої дуже висока. Випадок захворюваності зафіксовано в Закарпатській області.