Жителі п'яти областей незабаром можуть опинитися в ізоляції

В останні дні ситуація із захворюваністю ускладнилася, кількість нових випадків зараження за добу зросла. Тому, на засіданні Кабміну міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив про повернення до старого досвіду з поділу областей на зони. Така заява офіційно опублікована на сайті МОЗ. Зміни набирають чинності з 24 лютого.

З цього моменту діятимуть чотири рівні епідемічної небезпеки: "червоний", "помаранчевий", "жовтий" і "зелений".

Як багато українців пам'ятають, якщо регіон потрапляє в"червону" зону - припиняється не тільки робота транспорту, а й усіх сфер. Дозволяється працювати продуктовим магазинам, аптекам і банкам.

Згідно з офіційними даними щодо захворюваності, посилення карантинних заходів можуть ввести вже скоро в п'яти областях України.

Оскільки за останній час в таких західних областях, як Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька, а також Вінницька І Житомирська, зросла кількість хворих на COVID-19, їх можуть віднести до "червоної" зони.

Повідомляється, що відповідне рішення було прийнято на засіданні Державної комісії з питань техногенного характеру.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв, що громадян заздалегідь проінформують про те, що в їхньому регіоні будуть введені обмежувальні заходи.

Водночас уряд ввів і деякі послаблення. Зокрема, ресторанам і кафе дозволено працювати до 24 годин, хоча раніше було на годину менше.

Також на спортивних змаганнях зможуть бути присутніми глядачі, а також дозволяється проведення масових заходів.

Але все одно будуть діяти обмеження з приводу кількості людей на заходах і їх посадці.

Шмигаль додав, що обмеження "червоної" зони будуть нагадувати локдаун в січні.

Раніше портал Hyser повідомляв, що експерт прогнозує в найближчі кілька тижнів зростання кількості хворих на COVID-19, названа причина.

Також наш портал писав, що Шмигаль повідомив, який регіон в країні буквально "палає" від коронавірусної інфекції.

Нагадуємо, що у Кабміні розповіли, як навчатимуться школярі після 24 лютого. Уряд затвердив новий порядок роботи для освітніх установ.