20 лютого православні вшановують пам'ять преподобного Луки Елладського.

У цей день не варто робити поганих вчинків. Замість цього краще покаятися в гріхах і зробити хоч одну добру справу. Також сьогодні корисно присвятити час собі і упорядковувати власні думки, подумати про те, як стати краще і позбутися від недоліків. Про це пише "Сьогодні".


Крім того, весілля справляти на Луку - поганий знак, адже це поминальний день. Ще сьогодні небажано жінкам носити сукню зеленого кольору, і здійснювати покупки, оскільки через це можуть виникнути неприємності.

В той самий час в народі кажуть, що в день Луки слід дати милостиню нужденним людям. Вважається, що чим більше дасте – тим більше отримаєте. Також якщо є час і можливість, сходіть до церкви пом'янути померлих родичів і відвідайте їх могили.


Крім того, обов'язково зверніть увагу сьогодні на погоду і запам'ятайте, що вітер може передвіщати хороший урожай зернових культур, а якщо сонце на заході забарвиться в багрянець, то значить літо буде прохолодним.

До речі, сьогодні не тільки православне свято, а й Всесвітній день соціальної справедливості. Разом з тим в цей день народилося багато відомих особистостей і відбулося чимало важливих для історії подій:


Ну і, вже за традицією відзначимо, що сьогодні свої іменини святкують: Олександр, Анатолій, Арсеній, Василь, Дмитро, Іван, Христина, Максим, Марія і Юліан.

Раніше "Hyser" писав про те, як за народними прикметами передбачити погоду.

Також наш портал повідомляв, що українцям нагадали дату переходу на літній час.

Нагадуємо, що був опублікований календар вихідних і свят на березень.