У п'ятницю в Україні очікується останній прорив жорстких морозів

Зима в лютому 2021 року видалася для України незвично суворою, однак, незабаром морози закінчаться. Останній "прорив" лютого холоду в нашу країну відбудеться в п'ятницю, 19 лютого. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла відомий синоптик Наталка Діденко.

Найближчої ночі на Україну не падатимуть опади, що стане підґрунтям для падіння температурних показників до значень у 20-26 градусів морозу. Синоптик зазначила, що це — найнижчі з очікуваних на ніч 19 лютого показників.

На заході країни, крім, хіба що, Волинської та Рівненської областей, в дні Петровської області та Кропивницькому, а також на сході України очікувана нічна температура — між 14 і 20 градусами морозу. На півдні вночі термометри покажуть від -9 до -15 градусів.

Вдень середня температура повітря підніметься і коливатиметься в межах 7 і 12 градусів холоду, на Заході і Півночі буде дещо тепліше — від -7 до -1 градуса. Опадів у п'ятницю не очікується, хіба що вночі в Приазов'ї випадете сніг і буде хуртовина з сильним вітром.

У Києві завтра буде суха погода. 18 лютого в погоду різко спробував втрутитися другорядний фронт, проте вночі його витіснить північний антициклон, так що небо буде ясним, а температура особливо низькою — вночі термометри покажуть від -18 до -22 градусів морозу, в окрузі температура впаде ще нижче. Вдень же температура буде близько 10 градусів холоду.

Діденко також розповіла, що вже 20 числа в Україні почнеться відлига, і температура поступово підніметься до плюсових значень. Ситуація з такою різкою зміною погоди, звичайно, буде непростою, проте означатиме для українців довгоочікуваний наступ тепла.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що не так давно в уряді заявили про повернення адаптивного карантину. З'явилася перша інформація про те, в якій карантинній зоні опиниться столиця України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під удар стихії потрапила і Одеса-в мережі показали кадри руйнувань, залишених штормом, що нещодавно трапився в місті.

Також "Hyser" писав, що зима майже підійшла до кінця і незабаром Україна знову перейде на літній час. Стало відомо, коли потрібно буде переводити стрілки годинника.