Медики розповіли, чим і для кого небезпечні каші з манки, рису і перловки

Страви з круп серед українців досить популярні. При цьому, якщо страви з рису популярні в азіатській кухні, в Україні їдять практично всі види круп: манку, рис і перловку особливо часто готують. При цьому, в середньому за життя людина з'їдає близько трьох тонн круп. Але чи так корисні каші з круп, повідомляти російські ЗМІ.

Сильні сумніви з приводу корисності у лікарів викликає манна каша. Нею особливо любили годувати дітей в радянські часи і зараз молоді мами готують таку страву. Вважається, що від такої каші діти стають міцнішими і швидше ростуть.

В цьому і полягає головна небезпека. Дітям, у яких є проблеми із зайвою вагою, таку їжу категорично не можна. Манку варто давати тільки в тому випадку, якщо дитина худенька і їй потрібно поправитися.

Але і в такому випадку не варто "напихати" його такою кашею, все повинно бути в міру, інакше може розвинутися рахіт.

Рис не тільки є однією з популярних круп в Україні. Згідно з даними, кожен день у світі більш як три мільярди людей їдять рис. У ряді азійських країн так і не прийшли до єдиної думки, хто ж першим став вирощувати цю культуру.

Важко зробити правильний вибір, коли зараз така величезна кількість різних сортів цієї крупи. Але у дієтологів є відповідь на це питання. Вони радять вибирати завжди тільки дикий і не шліфований рис. Саме в ньому найбільше вітамінів, клітковини і мікроелементів.

Якщо людина страждає кишковими розладами, то рис йому навіть корисно їсти. Однак, іншим може нашкодити, тому підходите до прийому страв з цієї крупи розумно.

Перловку люблять небагато, але вона вважається низькокалорійною крупою. Ще один її плюс - вона повільно перетравлюється, значить людина довго відчуває ситість.

Виявилося, що чоловікам її медики не радять вживати часто, бо вона здатна знижувати потенцію внаслідок фітоестрогенів в своєму складі. У чоловічому організмі вони діють як жіночі статеві гормони.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі ошелешили відкриттям. Виявилося, між вживанням гречки і розвитком онкології є зв'язок.

Також портал писав, що експерти назвали кількість яєць, які безпечно вживати в день.

Нагадуємо, що економісти спрогнозували, які продукти подорожчають Цієї весни.