Експерти назвали найшкідливішу кашу для організму людини.

Багато хто навіть не підозрюють про те, що деякі каші, які так звикли їсти люди, сильно шкодять організму. В даному випадку мова йде про вівсяної каші. Адже донині популярно твердження, що ця каша кращий варіант для сніданків вранці.

Варто розуміти, що вівсянка дійсно дуже багата на різні мікроелементи. Людям з гастритом і виразковою хворобою вона допомагає справлятися з процесом перетравлення, оскільки обволікає стінки шлунка і зменшує травмуючий вплив на них частинок їжі. Вівсянка нормалізує роботу кишечника і допомагає людям, що страждають запорами, позбутися від цієї проблеми.

Але варто розуміти, що на тлі всіх цих корисних властивостей каші, вона також неймовірно шкідлива. Наприклад, її не можна їсти двом категоріям людей. В першу чергу це стосується літніх людей. А вто других-дітей.

Оскільки діти ростуть і особливо потребують кальцію для будівництва скелета, споживання фітинової кислоти їм потрібно звести до мінімуму. Особливо, якщо є проблеми з кістковою тканиною: дитина росте дуже повільно, зуби прорізалися у нього пізно і пр. Здоровим дітям вівсянку давати можна, але в міру.

А ось в літньому віці вівсянка вкрай негативно впливає на організм жінок. Значно зменшується вироблення жіночих статевих гормонів, що веде до погіршення роботи багатьох органів.

Набагато корисніше замінити її на інші каші: перлову, гречану, пшоняну.

Крім того, варто пам'ятати, що надмірне вживання вівсяної каші призводить до набору зайвої ваги. Тому з нею не варто сильно часто експериментувати. Це загрожує серйозними проблемами.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі перерахували каші, які благотворно впливають на організм.

Також писали, що доктор Комаровський попередив про наслідки повторного зараження коронавірусом.

Нагадаємо, що названий доступний напій, який покращує роботу кишечника і може захистити від раку.