У нашій країні половина всієї алкогольної продукції є контрафактною, тобто вона підроблена, без акцизів і контролю.

Найчастіше таку продукцію можна зустріти на ринках, в дрібних магазинах або під час покупок через Інтернет, пише "Оглядач".

Сайти з продажу алкоголю продовжують працювати тому, що немає відповідної законодавчої норми. У зв'язку з цим його вільно пересилають і продають за ціною, яка нижче, ніж в супермаркетах.

Ігор Товкач каже, що понад 50% всього споживаного в нашій країні спиртного - зроблено нелегально.

Посилаючись на дані авторитетних іноземних джерел станом на 2016-й рік тіньовий ринок в Україні становив 46% абсолютного алкоголю (100% спирт) з усього споживаного народом. Більш того, тіньовий сегмент в Україні продовжує своє зростання і вже в 2019 році за підрахунками українських експертів він досяг показника 52-54%.

Приблизно від усього нелегального ринку алкоголю горілка займає 70%. 27% займає вино і 3% - пиво.

Ситуація, що склалася, звичайно ж, не на користь держави, яка втрачає щорічно близько 25 мільярдів гривень недоотриманих податків і зборів.

Керівник відділу тестувань Центру експертиз ТЕСТ Ніна Кальдій каже, що у великих супермаркетах, а також мережевих магазинах фальсифікату практично немає. А ось що стосується барів, ресторанів, кафе, ринків, а також інтернету, то там його можна купити дуже просто.

Вона каже, що вживання таких неякісних напоїв "з рук" веде до трагічних наслідків.

Що стосується покупок через Інтернет, то на сайтах, найчастіше, крім номера телефону, немає ніякої інформації.

Якщо ж говорити про порушення, виявлені в супермаркетах, то вони незначні: наприклад, не вказані всі найменування сортів винограду у винах, не витримана технологія приготування коньяку та інше.

Раніше Hyser писав про те, що нові ціни на алкоголь змусять українців згадати про сухий закон.

Також Hyser повідомляв, що нові ціни на популярні продукти змусять українців сидіти на водній дієті.

Нагадавши, які улюблені напої здатні довести до реанімації.