Фрукти та овочі не тільки корисні й смачні, вони ще й активно використовуються в косметології, щоб дівчата і жінки могли підтримувати здоров'я своєї шкіри.

Такий овоч, як гарбуз не є винятком, адже з неї можна спекти не тільки гарбузовий пиріг, але і приготувати ефективні засоби для догляду за шкірою.

Сам по собі овоч неймовірно корисний для шкіри, а восени, в період її дозрівання, гарбуз може посприяти поліпшенню стану шкіри.

Всім відомий продукт має у своєму складі вітаміни A, B2, C. також гарбуз містить в собі омега-3 та омега-6, калій, магній і цинк. Таким чином продукт запобігає появі тонких ліній на шкірі. Крім того, регулярне використання гарбуза в якості косметологічного засобу позбавить вас від чорних крапок, зморшок і сухості.

Гарбуз, фото: скріншот відео

Експерти розповіли, що дієві маски, які можна приготувати вдома, можуть позбавити від зморшок, запалення і вугрів. До того ж гарбузові ферменти підходять для м'якого відлущування ороговілих клітин шкіри. Фруктові ферменти пропонують набагато більш ніжну альтернативу традиційним методам відлущування, таким як скраби або кислоти. Тоді шкіра буде виглядати свіжою і сяючою.

Гарбузові ферменти використовують замість AHA (альфа-гідроксикислот) і BHA (бета-гідроксикислот). AHA працюють, щоб утримувати мертві клітини шкіри на поверхні, а фруктові ферменти - це білки, які розщеплюють інші білки в дермі, включаючи ті, що містять зовнішні шари мертвої тканини.

Експерти радять використовувати засоби з вмістом гарбуза не частіше 2 разів на тиждень. Але перед тим, як вперше нанести косметологічний засіб, не забудьте перевірити наявність алергічної реакції. І хоча цей продукт підійде майже всім видам шкіри, все ж існують деякі люди з непереносимістю гарбуза.

Всім іншим використання косметики з фруктовими ферментами дасть глибоке очищення, а також здоровий зовнішній вигляд.

Раніше "Hyser" писав про те, що названа каша, що поліпшує пам'ять і гартує мозок.

Також "Hyser" повідомляв, що ця каша здатна угробити організм.

Нагадаємо, що названо час, в який категорично заборонено приймати душ.