Український президент Володимир Зеленський дав доручення Головнокомандувачу Збройних сил Руслану Хомчаку і Міністру оборони Андрію Тарану в терміновому порядку прибути на Донбас для розслідування загибелі трьох військових.

На сайті Президента йдеться про те, що в зоні проведення операції Об'єднаних сил вони повинні будуть встановити всі обставини загибелі трьох українських військовослужбовців 5-ї батальйонної тактичної групи й 59-ї окремої мотопіхотної бригади, пишуть "Українські Новини".

Військовослужбовці загинули на підконтрольній Україні території Донбасу в районі Новолуганського.

Повідомляється, що в понеділок, 15 лютого, глава країни чекає доповідь з даного питання.

Президент Володимир Зеленський на Донбасі, фото: president.gov.ua

Зеленський впевнений, що розслідування необхідно провести негайно, щоб у майбутньому уникнути подібних трагедій.

"Чекаю їх доповіді про обставини відразу після мого повернення вже завтра в "Борисполі", - цитується в повідомленні Президент.

Відомо, що на місці трагедії вже знаходиться заступник керівника офісу Президента Роман Машовець.

Попередньо встановлено, що троє військових загинули в неділю, близько 10 години дня, під час переміщення в районі Новолуганського з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях. Українські захисники підірвалися на невстановленому вибуховому пристрої та отримали несумісні з життям поранення. Це був капітан Олександр Войтенко 1974 року народження, солдат В'ячеслав Алексєєнко 1987 року народження і старший солдат Дмитро Мироненко 1994 року народження.

Нагадаємо, що 13 лютого ворог два рази порушив домовленості, якими на Донбасі ввели перемир'я. Учора ворог бив по позиціях наших захисників в районі Водяного на Приазов'ї, а також поблизу Старогнатівки.

14 лютого, ситуація в зоні бойових дій на Донбасі була контрольованою і на всій лінії фронту спостерігалася тиша.

Раніше "Hyser" писав про те, що Путін розповів про свої плани стосовно Донбасу.

Також "Hyser" повідомляв, що на Донбасі трагічно загинули одразу три військовослужбовця.

Нагадаємо, що на Донбасі супротивник збільшує свою силу.